ΔΕΘ-Helexpo: Με τρεις σημαντικές εκθέσεις κλείνει ο Φεβρουάριος

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώνεται ο Φεβρουάριος για τη ΔΕΘ-Helexpo, η οποία διοργανώνει τρεις σημαντικές εκθέσεις το επόμενο τετραήμερο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την Detrop Boutique, την Artozyma και την «Ελλήνων Κόσμημα», οι οποίες δίνουν βήμα σε 654 επιχειρήσεις των τριών κλάδων.

Οι δύο πρώτες διοργανώνονται από τις 24 έως τις 26 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και καταλαμβάνουν εκθεσιακό χώρο που ξεπερνά τα 20.000 τ.μ., ενώ θα φιλοξενήσουν 190 ξένους εμπορικούς επισκέπτες (hosted buyers από 27 χώρες και ομαδικές συμμετοχές από τρεις).

Πόλος έλξης η Detrop Boutique

Όπως έκανε γνωστό η ΔΕΘ-Helexpo, η Detrop Boutique έχει συγκεντρώσει 230 εκθέτες (επιχειρήσεις και βιομηχανίες τροφίμων από όλη την χώρα), καταγράφοντας αύξηση κατά 30% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση.

Η εν λόγω έκθεση αναπτύσσεται σε τέσσερα περίπτερα (8,9,10 και 12) και σε αυτήν συμμετέχουν εννέα Περιφέρειες της χώρας: Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Θεσσαλίας, Βορείου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Νοτίου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας και Κρήτης.

Παράλληλες εκδηλώσεις της Detrop Boutique

Οι παράλληλες εκδηλώσεις της συγκεκριμένης έκθεσης, υπό τον τίτλο pairing experience, απαρτίζονται από τέσσερα διαφορετικά events, εκ των οποίων το πρώτο και μεγαλύτερο είναι τα Food Bars στο περίπτερο 9.

Το δεύτερο event είναι η ενότητα Cheese & Wine στο περίπτερο 8, η οποία φέτος εμπλουτίζεται και με συνοδευτικά προϊόντα.

Το τρίτο παράλληλο event της έκθεσης είναι η «Γωνιά των Εκθετών», ένα ευρετήριο στην είσοδο του περιπτέρου 10, όπου θα παρουσιαστούν όλα τα συμμετέχοντα προϊόντα και οι παραγωγοί σε έναν φυσικό κατάλογο.

Το τέταρτο περιλαμβάνει ομιλίες και παρουσιάσεις από σεφ και ειδικούς για επίκαιρα θέματα της γαστρονομίας και των τροφίμων.

Το προφίλ της Artozyma

Όσον αφορά την 8η Artozyma, έχει προσελκύσει 86 άμεσους εκθέτες, σημειώνονταςαύξηση κατά 37% σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση, καθώς και 86 έμμεσους εκθέτες, συμμετοχές από το εξωτερικό (από Ρουμανία και Βουλγαρία). Ο εκθεσιακός της χώρος έχει αυξηθεί κατά 55%.

Η φετινή Artozyma φιλοξενεί ένα μεγάλο θεματικό αφιέρωμα στα προϊόντα χωρίς γλουτένη, λακτόζη, ζάχαρη, για vegan, δηλαδή όλα τα Free From…

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ενότητα των προϊόντων χωρίς γλουτένη αποτελεί καρπό της συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΘ-Helexpo και της Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης.

Η εν λόγω έκθεση φιλοξενεί παράλληλα ορισμένες από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις του κλάδου της αρτοποιίας, που είναι οι εξής:

Το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, που θα διαρκέσει τρεις ημέρες και θα αναδείξει για δεύτερη φορά την Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας, που αποστολή της θα έχει να αναδείξει έξω από τα σύνορα της χώρας μας τα αρτοποιήματα του ελληνικού παραδοσιακού φούρνου. Το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού διοργανώνεται από την GruppoFL σε συνεργασία με το Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος και με την αρωγή της ΔΕΘ-Helexpo. Αξίζει να αναφερθεί η εκδήλωση της Εθνικής Ομάδας Αρτοποιών για προϊόντα χωρίς γλουτένη.

Το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ζαχαροπλαστικής, που είναι η κορυφαία εκδήλωση των ζαχαροπλαστών της χώρας, η οποία φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Artozyma. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την οργανωτική ευθύνη της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος και με τη στήριξη της ΔΕΘ-Helexpo, ενώ θα φιλοξενήσει και την γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας.

H ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων με θέμα: «Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική – Παγωτό, Σύγχρονες Τάσεις και Προοπτικές».

Σεμινάρια με πολλά επίκαιρα ζητήματα όπως τα προζύμια ως λειτουργικός παράγοντας στην αρτοποιία και ο ρόλος τους στην διαμόρφωση οργανοληπτικών χαρακτηριστικών, οι εναλλακτικές γλυκαντικές ύλες στην αρτοποιία και ζαχαροπλαστική αλεύρου, τα γλυκά και παγωτά ελεύθερα ζάχαρης κα.

Η μεγαλύτερη έκθεση κοσμήματος της χώρας

Εκτός από τις δύο προαναφερθείσες εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη, από τις 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στην Αθήνα, η «Ελλήνων Κόσμημα», η μεγαλύτερη έκθεση κοσμήματος και ωρολογίων της χώρας, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων-Κοσμηματοπωλών-Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ).

Με συμμετοχή των δυναμικότερων brands της αγοράς, η έκθεση αναπτύσσεται σε 12.000 τμ. και φιλοξενεί 252 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι ξένοι εκθέτες προέρχονται από Σουηδία, Κύπρο, Ιταλία, Γερμανία, ΗΠΑ και Τουρκία, ενώ η φετινή διοργάνωση συγκεντρώνει όλες τις νέες τάσεις και τα σχέδια σε κόσμημα και ρολόι, τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της παραγωγής κοσμήματος, καθώς και καινούργιες προτάσεις παρουσίασης κοσμημάτων.

Τι ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου

ΔΕΘ-Helexpo: Με τρεις σημαντικές εκθέσεις κλείνει ο Φεβρουάριος

Για τις τρεις προσεχείς εκθέσεις μίλησαν οι διοργανωτές σε συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη (22/2).

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, υπογράμμισε το συνεχή εμπλουτισμό των διοργανώσεων του εθνικού εκθεσιακού φορέακαι τόνισε πως η εταιρεία γίνεται όλο και πιο ελκυστική, με αποτέλεσμα να απευθύνονται σε αυτήν όσοι θέλουν να διοργανώσουν ή να αναδείξουν τις εκθέσεις τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, έκανε ιδιαίτερη μνεια στη βαρύτητα των τριών διοργανώσεων, την πληθώρα των παράλληλων εκδηλώσεων, αλλά και τη στενή συνεργασία με τους φορείς για την επιτυχία τους.

Για σημαντική αύξηση των εκθετών της «Ελλήνων Κόσμημα» την τελευταία πενταετία, μετά τη συνεργασία της ΔΕΘ-Helexpo με ΠΟΒΑΚΩ, έκανε λόγο η εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας, Ελένη Τεζαψίδου, η οποία σημείωσε πως επιβάλλεται να βρει το ελληνικό κόσμημα το δρόμο του προς το εξωτερικό.

Η α’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Ελισάβετ Κουκουμέρια, εστίασε στη συνεχή άνοδο των μεγεθών της Artozyma, τονίζοντας πως δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού η διοργάνωση αναφέρεται στο φρέσκο ψωμί, σήμα κατατεθέν των αρτοποιών. «Το ψωμί είναι πολιτισμός. Και αυτό ήρθαμε να δείξουμε εδώ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Τα γλυκά είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της Θεσσαλονίκης», τόνισε ο πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών της πόλης, Μάριος Παπαδόπουλος, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διοργάνωση του Πανελλήνιου Συνεδρίου Ζαχαροπλαστικής για πρώτη φορά στο πλαίσιο της Artozyma, στο οποίο θα βρεθούν 270 ζαχαροπλάστες από όλη την Ελλάδα.

Τέλος, για τον πλούσιο σε εκθέσεις Φεβρουάριο μίλησε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, Αλέξης Τσαξιρλής, χαρακτηρίζοντας τον ως τον πιο δυνατό μήνα εκθεσιακά, με έξι διοργανώσεις, που συνολικά υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τους 200.000 επισκέπτες. Σημείωσε, μάλιστα, πως η δυναμική των εκθέσεων στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη συνεργασία με τους φορείς.