Δεύτερος άγονος πλειστηριασμός για τη ΒΙΟΜΕ (vd)

Άγονος κηρύχθηκε ακόμη ένας πλειστηριασμός ακινήτων της πτωχευμένης εταιρείας «Φίλκεραμ Τζόνσον» στο εσωτερικό της οποίας λειτουργεί η αυτοδιαχειριζόμενη βιομηχανία ΒΙΟΜΕ, καθώς ούτε στη σημερινή διαδικασία εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από πλειοδότη. Ο πλειστηριασμός αφορούσε 15 οικόπεδα, το τίμημα των οποίων ανήλθε σε 22,6 εκατ. ευρώ.

Θα ακολουθήσουν άλλες δύο πλειοδοτικές διαδικασίες, στις 25 Ιανουαρίου και την 1η Μαρτίου. Εφόσον και τότε δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον, το δικαστήριο θα προσδιορίσει νέα χαμηλότερη τιμή έναρξης. Το αρχικό τίμημα είχε προσδιοριστεί σε 33 εκατ. ευρώ, αλλά μετά από τέσσερις άγονους πλειστηριασμούς, το τίμημα κατέβηκε σε 22,6 ευρώ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια

Με αφορμή τη σημερινή διαδικασία, εργαζόμενοι της αυτοδιαχειριζόμενης Βιομηχανικής Ματαλλευτικής (ΒΙΟΜΕ) και αλληλέγγυοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ, συνεχίζουν την παραγωγή (σαπούνια, καθαριστικά είδη κ.ά.) χρησιμοποιώντας ένα μέρος του εργοστασίου, το οποίο βρίσκεται σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της μητρικής, ενώ ζητούν μία βιώσιμη λύση για το εγχείρημά τους.

“Θέλει να ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους”

«Για άλλη μια φορά με την παρουσία του κόσμου, κανένας αγοραστής δεν τόλμησε να φανεί. Πρέπει όμως να σταθούμε και στην πλήρη ταύτιση της εισηγήτριας με την εργοδοσία. Την καταγγέλουμε γιατί ενώ η διαδικασία είχε λήξει, δεν σήκωνε τα πόδια της, να το ανακοινώσει. Και αυτό σημαίνει ότι θέλει να ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους. Την άλλη φορά λοιπόν, θα είμαστε περισσότεροι και θα φωνάζουμε κιόλας για να μην ακούγεται. Αυτή είναι η υπόσχεσή μας» τόνισε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της αυτοδιαχειριζόμενης βιομηχανίας -που αποτελεί ως τώρα το μοναδικό ανάλογο εγχείρημα στη χώρα μας- μετά το τέλος της διαδικασίας.