INTIME

Διαμαρτυρία αστυνομικών για τα επεισόδια σε συμβολαιογραφείο

Διαμαρτυρία αστυνομικών είχαμε νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη, μία ημέρα μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν σε συμβολαιογραφικό γραφείο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης, αντιδρώντας σε όσα είχαν λάβει χώρα την προηγούμενη ημέρα.

Τα επεισόδια που προκάλεσαν τη διαμαρτυρία

Υπενθυμίζουμε ότι τα επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια κινητοποίησης συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι αστυνομικών.

«Ανακοινώνεται ότι μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι, έξω από συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με συνακόλουθους τραυματισμούς έξι αστυνομικών, σχηματίζεται δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση που είχε εκδώσει την Τετάρτη (7/3) η Αστυνομία.

«Βολές» της Ένωσης Αστυνομικών κατά της ηγεσίας

Ανακοίνωση για το περιστατικό είχε εκδώσει και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για τη στάση που επέδειξε η ηγεσία της Αστυνομίας:

«Η επίθεση που σημειώθηκε κατά Αστυνομικών έξω από συμβολαιογραφείο της πόλης μας όπου διενεργούνταν πλειστηριασμοί, οδήγησε στον τραυματισμό έξι συναδέλφων μας, οι οποίοι νοσηλεύονται στο 424 ΓΣΝ για περαιτέρω εξετάσεις. Όλοι οι Αστυνομικοί που ήταν στο σημείο έχουν μικροεκδορές.

Μέρος της ενέργειας αυτής, καταγράφηκε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και εμφανίζει τα πρόσωπα που επιτέθηκαν, τις συνθήκες της επίθεσης και την ανυπαρξία εντολών εκ μέρους του επικεφαλής. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα άτομα που επιτέθηκαν στους Αστυνομικούς, είναι γνωστά άτομα που έχουν συμμετάσχει και στο παρελθόν σε παρόμοιου τύπου επεισόδια.

Όπως ενημερωθήκαμε, οι εντολές που δέχτηκαν οι συνάδελφοι ήταν η στάση άμυνας, χωρίς την παραμικρή χρήση δημοσίων ειδών. Αυτό επί της ουσίας συνιστά την απόλυτη αδράνεια της Αστυνομίας που μαθηματικά οδηγεί στον τραυματισμό συναδέλφων μας, όπως κι έγινε.

Πλέον, δεν υπάρχουν περιθώρια δικαιολογιών για την στάση της Ηγεσίας. Οι επικεφαλής, ενώ έπρεπε να πρωτοστατούν στα μέτρα τάξης και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των διαταγών τους, ήταν ωσεί παρόντες.

Η άτυπη ασυλία των ‘μπαχαλάκηδων’ είναι ύποπτη και εγείρει ερωτήματα από που πηγάζει. Γιατί τόσα χρόνια αυτοί οι ‘κύριοι’ που έχουν κάνει επάγγελμα τα επεισόδια, δεν συλλαμβάνονται για να δώσουν εξηγήσεις στον Εισαγγελέα;

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης τάσσεται κατά των πλειστηριασμών, πλην όμως επισημαίνουμε ότι η Αστυνομία δεν πρέπει να έχει σε καμία περίπτωση τον ρόλο του σάκου του μποξ ανάμεσα στους πολίτες και την Κυβέρνηση. Αυτοί που ψήφισαν τα μέτρα υπέρ των πλειστηριασμών είναι οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της σημερινής κατάστασης που βιώνουν πολλοί συμπολίτες μας, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Η Αστυνομία δεν θα σηκώσει το βάρος αυτής της απόφασης που αντιτίθεται στην κοινωνική ευημερία των πολιτών της χώρας μας.

Τέλος, η Ένωση θα προστατέψει με κάθε μέσο τους συναδέλφους που δέχτηκαν αναίτια επίθεση και τραυματίστηκαν. Βάσει του οπτικοακουστικού υλικού που έχει στη διάθεσή της θα προσφύγει άμεσα στη δικαιοσύνη, ώστε να κληθούν οι υπεύθυνοι και να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

Η ανομία και η ανοχή πρέπει επιτέλους να σταματήσουν!

Ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους μας».