Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη

Έκτακτο: Εισέβαλαν εκπαιδευτικοί στο υπουργείο Παιδείας – Ρίψη χημικών

Μεγάλη ένταση επικρατεί αυτή την ώρα έξω από το υπουργειό Παιδείας, καθώς οργισμένοι εκπαιδευτικοί έχουν πηδήξει τα κάγκελα και έχουν εισέλθει στον προαύλιο χώρο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προκειμένου να αποκρούσουν την «εισβολή» των εκπαιδευτικών, αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, ενώ υπάρχουν και συμπλοκές.

Το κάλεσμα της ΟΛΜΕ στα μέλη της ανέφερε τα εξής:

«Συνάδελφοι, όπως γνωρίζετε στις 2 Μαρτίου 2018 το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε τη διοργάνωση συλλαλητηρίων σε Αθήνα (στις 13.00 στο Υπουργείο Παιδείας) και Θεσσαλονίκη (στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου) για να απαιτήσουμε μαζικούς, μόνιμους διορισμούς.

Για το λόγο αυτό το ΔΣ της ΟΛΜΕ προκήρυξε στάση εργασίας από τις 11.00 π.μ. έως τις 14.00 και κάλεσε τις ΕΛΜΕ να καλύψουν το υπόλοιπο το ωραρίου.

Διευκρινίζουμε ότι η στάση εργασίας αφορά και τα σχολεία που λειτουργούν σε απογευματινή ή εσπερινή βάρδια. Συγκεκριμένα το ΔΣ της ΟΛΜΕ κηρύσσει στάση εργασίας από τις 14.00 έως τις 17.00 για τα απογευματινά και από τις 18.00 έως τις 21.00 για τα εσπερινά.

Ταυτόχρονα καλεί τις ΕΛΜΕ να καλύψουν με αντίστοιχη στάση εργασίας το υπόλοιπο του ωραρίου των απογευματινών και των εσπερινών σχολείων».

Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Εντωμεταξύ, πορεία πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, αφού πέταξαν τρικάκια, έκαναν κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και ανήρτησαν πανό με το αίτημά τους για μόνιμους διορισμούς.

INTIME

INTIME