Εισαγγελία Διαφθοράς : «Τηρήσαμε το γράμμα του νόμου»

Με δήλωσή της η Εισαγγελία Διαφοράς, με επικεφαλής την Ελένη Τουλουπάκη, απαντά στις κατηγορίες που εκτοξεύονται σε βάρος των εισαγγελέων που διερευνούν το σκάνδαλο της Novartis και τονίζει ως «τηρήσαμε το γράμμα του νόμου».

Με μια κοινή δήλωση η  κα Τουλουπάκη και οι συνεργάτες της  δεν αφήνουν αναπάντητη καμία από τις «κατηγορίες» που εκτοξεύτηκαν  σε βάρος τους, από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση και το περιβάλλον τους, για παράτυπους χειρισμούς  από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστές οι διαστάσεις της υπόθεσης.

«Oυδέποτε συμμετείχαμε σε κοινή σύσκεψη με τον Τζανακόπουλο»

Η εισαγγελέας διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης που χειρίστηκαν την υπόθεση της NOVARTIS δηλώνουν λοιπόν κατηγορηματικά ότι:  «Ουδέποτε συμμετείχαμε σε κοινή σύσκεψη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ή με οποιοδήποτε άλλο κυβερνητικό στέλεχος για την υπόθεση Novartis. Οι μάρτυρες τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας τηρώντας πιστά  το γράμμα του νόμου. Το τμήμα της δικογραφίας που αφορά σε πολιτικά πρόσωπα υποβλήθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ως είχαμε εκ του Συντάγματος υποχρέωση»

Διευκρινίζεται επίσης ότι η έρευνα που διενεργείται στην Ελλάδα για τη NOVARTIS είναι παράλληλη και όχι κοινή σε σχέση με ενδεχόμενες έρευνες που πιθανώς διενεργούνται από άλλα κράτη.