Εξαρθρώθηκε σπείρα που «ρήμαζε» Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Συμμορία με… ειδικότητα στις διαρρήξεις στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική εξάρθρωσε η αστυνομία. Τα μέλη της είχαν στο ενεργητικό τους δεκάδες διαρρήξεις σε σπίτια, από τα οποία έκλεβε ό,τι έβρισκε.

Η λεία της περιλαμβάνει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, καθώς επίσης ρούχα και παπούτσια, αλλά κι ένα κυνηγητικό όπλο, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνάει τις 50.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν τρία από τα πέντε μέλη

Σύμφωνα με την αστυνομία, ως μέλη της συμμορίας ταυτοποιήθηκαν πέντε Έλληνες, από τους οποίους δύο συνελήφθησαν ήδη σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων, ενώ ένας τρίτος κρατείται στις φυλακές Διαβατών.

Η δικογραφία αποδίδει στη σπείρα 25 διαρρήξεις, τετελεσμένες και σε απόπειρα, σε οικίες και μία σε ΚΑΠΗ, ενώ περιγράφεται και μία περίπτωση ληστείας.

Καθημερινή δράση

Βάσει της δικογραφίας, η σπείρα φαίνεται ότι «χτυπούσε» σχεδόν κάθε μέρα, καθώς οι διαρρήξεις συνέβησαν το διάστημα από τον περασμένο Δεκέμβριο έως και τις 19 Ιανουαρίου του 2018.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης, οι δράστες προσέγγιζαν και απομακρύνονταν από τους «στόχους» τους, χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο, στο οποίο τοποθετούσαν κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας, που προηγουμένως είχαν κλέψει.

Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στα σπίτια κάποιων εκ των εμπλεκόμενων προσώπων σε περιοχές των Διαβατών Θεσσαλονίκης, όπως επίσης σε εγκαταλελειμμένο κτίσμα που χρησιμοποιείτο ως «καβάντζα» στην Ευκαρπία, δυτικά της πόλης.

Εξάλλου, σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του ήδη κρατούμενου ατόμου, στον Λαγκαδά, έξω από τη Θεσσαλονίκη, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία οπτικο-ακουστικού συστήματος που κατέγραφε τους εξωτερικούς δημόσιους χώρους. Στο ίδιο σημείο βρέθηκαν επίσης κυνηγετικά φυσίγγια, ενώ συνελήφθη η ένοικος του παραπάνω σπιτιού, σύζυγος του κρατούμενου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ