Επίθεση Κυρίζογλου σε Μπουτάρη: «Δεν ξέρει τι λέει!» (vd)

Ο Λάζαρος Κυρίζογλου άσκησε δριμύτατη κριτική στον Γιάννη Μπουτάρη, μετά τις συνεχείς δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης για το Σκοπιανό. «Έχει ξεφύγει, δεν ξέρει τι λέει», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).

«Να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων»

«Δεν επιτρέπω σε κανένα να με κατηγορεί ως πατριδοκάπηλο και εθνικιστή, όπως κάνει ο κ. Μπουτάρης. Δηλαδή, κ. Μπουτάρη, όποιος συμφωνεί με την άποψη σου είναι καλός, όποιος δεν συμφωνεί λέει σάχλες;», δήλωσε αρχικά ο κ. Κυρίζογλου.

«Έχει ξεφύγει. Δεν ξέρει τι λέει ή προσποιείται να λέει κάποια πράγματα ότι είναι έτσι. Τον καλώ να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων να πιάσει το σφυγμό της πόλης την οποία διοικεί και των πολιτών του. Να σεβαστεί και τις δικές τους θέσεις και να μην καθυβρίζει κανένα. Μπορεί να λέει την άποψη του. Δεν επιτρέπεται, όμως, να καταφέρεται απαξιωτικά και υβριστικά εναντίον των άλλων», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ.

«Γι’ αυτό πήγα στο συλλαλητήριο»

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο ίδιος έδωσε το «παρών» στο πρόσφατο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. «Παρευρέθηκα στο συλλαλητήριο όχι μόνο ως πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ και δήμαρχος, αλλά και προσωπικά ως Λάζαρος Κυρίζογλου αισθάνθηκα την ανάγκη, για λόγους πατριωτικής συνείδησης, να δείξω ότι δεν επιτρέπεται να δεχτούμε τον όρο ‘Μακεδονία’ σε οποιαδήποτε ονομασία ήθελε συμφωνηθεί», εξήγησε.

«Την εξωτερική πολιτική θα την ασκήσει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση και ο πολιτικός κόσμος θα πρέπει να πάρουν τα μηνύματα», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά την παρουσία του κόσμου στο κέντρο της Θεσσαλονίκη, ο επικεφαλής της ΠΕΔ-ΚΜ είπε: «Εμείς λέμε πώς αισθανόμαστε, όπως αισθάνονταν και οι χιλιάδες του λαού που βγήκαν στο συλλαλητήριο. Είδα ανθρώπους νέους, μεγάλους που ψηφίζουν διάφορα κόμματα…».

Πηγή video: Thestival.gr