ΙΝΤΙΜΕ

Επίθεση στο θέατρο «Ακροπόλ», που απαντά με διαδήλωση

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του θέατρου «Ακροπόλ», κατήγγειλαν επίθεση από «παραθρησκευτικές οργανώσεις με σκοταδιστικές αντιλήψεις», μέλη των οποίων πέταξαν μπογιές στην πρόσοψη και την μαρκίζα του θεάτρου, αλλά και σε αυτοκίνητα συντελεστών της παράστασης “Jesus Christ Superstar” που παίζεται αυτό το διάστημα στο θέατρο.

Στην ίδια ανακοίνωση, υπάλληλοι και στελέχη του θεάτρου, καλούν το κοινό σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη (1/3) στις 6 το απόγευμα στον προαύλιο χώρο με σύνθημα που αναφέρει ότι ο «φόβος δεν θα περάσει στην Τέχνη».

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Κυθήρων, Σεραφείμ, είχε καταθέσει μήνυση για παραβίαση των άρθρων 198 και 199 του Ποινικού Κώδικα για «κακόβουλη βλασφήμια» και «καθύβριση του θρησκεύματος» με στόχο να κοπεί η παράσταση.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

Στις 9 Φεβρουαρίου, ανέβηκε στο θέατρο Ακροπόλ το κλασικό, πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Jesus Christ Superstar » των Andrew Lloyd Webber και Tim Rice.

Πρόκειται για ένα μιούζικαλ 45 ετών που έχει παιχτεί σε πάνω από 20 χώρες παγκοσμίως.

Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως θα βρισκόμαστε εν έτει 2018 αντιμέτωποι με παραθρησκευτικές οργανώσεις και σκοταδιστικές αντιλήψεις. Από την πρώτη μέρα, οι ομάδες αυτές προσπαθούν να συγκροτήσουν έναν φανατικό όχλο ώστε να δημιουργήσουν ακραία επεισόδια, με σκοπό να κατέβει η παράσταση. Βρίσκονται καθημερινά έξω από το θέατρο δημιουργώντας έκρυθμο κλίμα.

Έχουν ήδη επιτεθεί με μπογιές στην πρόσοψη και τη μαρκίζα του θεάτρου και σε αυτοκίνητα συντελεστών της παράστασης.  Με κάθε ευκαιρία εμποδίζουν απλούς θεατές που επιθυμούν να δουν την παράσταση με ακατανόμαστες βρισιές και χειροδικίες. Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται με προσωπικές απειλές στους ηθοποιούς και με επιθετικές αναρτήσεις όπως «κάψτε το θέατρο».

Αρκετά! Ως εργαζόμενοι του θεάτρου Ακροπόλ, δηλώνουμε πως δεν θα λυγίσουμε στο φόβο που επιδιώκει να σπείρει μια αναχρονιστική ομάδα. Η καθημερινή δράση τους έξω από το θέατρο υπερβαίνει το όποιο δημοκρατικό δικαίωμα διαμαρτυρίας και γίνεται φορέας ανομίας και διοργανωτής πογκρόμ.

Δυστυχώς, παρόλες τις μηνύσεις και αναφορές στην εισαγγελία δεν έχουμε ούτε μία σύλληψη ή προσαγωγή των ατόμων που καθημερινά προβαίνουν σε αυτές τις έκνομες ενέργειες, οι περισσότερες εκ των οποίων διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες παρακολουθούν αμέτοχες.

Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμα της καλλιτεχνικής έκφρασης και το δικαίωμα της προάσπισης της εργασίας μας.

Την Πέμπτη 1/3 στις 18:00, έξω από το θέατρο Ακροπόλ, οι εργαζόμενοι και συντελεστές της παράστασης θα πραγματοποιήσουμε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, καλώντας την πολιτεία και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης να πάψουν να παριστάνουν τον «Πόντιο Πιλάτο» και να δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση πως ο φόβος δεν θα περάσει στην Τέχνη.