Εταιρία προσπάθησε νύχτα να «εξαφανίσει» τα μηχανήματά της, για να μην την πάρουν χαμπάρι οι εργαζόμενοι!

Παρά το γεγονός ότι οι υπάλληλοι έχουν μπλοκάρει δικαστικά τη διαδικασία μεταφοράς οποιουδήποτε υλικού , εν’ τούτοις η διοίκηση εταιρίας που ασχολείται με την κατασκευή πλυντηρίων στη Θεσσαλονίκη προσπάθησε με δόλιο τρόπο να «εξαφανίσει» νύχτα, όλα τα μηχανήματα από τον χώρο εργασίας.

Να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη εταιρία τα προβλήματα για τους εργαζόμενους εντάθηκαν από τον Αύγουστο οπότε και ξεκίνησε η μη καταβολή των δεδουλευμένων τους. Μέχρι τον Οκτώβριο απασχολούνταν κανονικά στην επιχείρηση, η οποία για το μήνα Νοέμβριο, έδωσε αναγκαστικές άδειες στους εργαζόμενούς της, χωρίς όμως να τους καταβάλει τους μισθούς, ενημερώνοντάς τους πως από τον Φεβρουάριο του 2018 θα αρχίσουν και πάλι να εργάζονται κανονικά!

Έπειτα από τις εξελίξεις που σημειώθηκαν, οι 40 εργαζόμενοι (μόνιμοι και εποχικοί) πολλοί από τους οποίους εργάζονται για πολλές δεκαετίες στην εταιρία, προχώρησαν σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, ενώ ακολουθώντας τη δικαστική οδό κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, εξασφαλίζοντας προσωρινή απόφαση που μπλοκάρει τη μετακίνηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας.

Ανακοίνωση του ΕΚΘ

Στο μεταξύ των Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του, τονίζει ότι «στηρίζει τους εργαζόμενους και τον αγώνα που δίνουν έξω από την εταιρεία στην περιοχή Ωραιοκάστρου» και κάλεσε την εργοδοσία «έστω και την ύστατη ώρα, να αναθεωρήσει τη στάση της, να σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις και τους εργαζόμενούς» της και ζήτησε «την παρέμβαση κάθε νόμιμης αρχής προκειμένου να μπει ένα τέλος στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους».