«Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται δήμαρχο και όχι σταρ»

«Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται δήμαρχο και όχι σταρ» ήταν η αιχμηρή απάντηση του Σταύρου Καλαφάτη στους ισχυρισμούς του Γιάννη Μπουτάρη ότι «όντας σταρ» ανέβασε τον δήμο.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε «πιπεράτη» τη συνέντευξη Μπουτάρη μέσα από οίκο ανοχής.

«Δεν θα σχολιάσω τις προσωπικές σου επιδόσεις, αλλά τις δημαρχιακές σου επιδόσεις. Οι δημαρχιακές σου επιδόσεις είναι άστα να πάνε. Τις συνεντεύξεις δεν τις δίνεις ως Γιάννης Μπουτάρης, αλλά με την ιδιότητα του δημάρχου» σχολίασε ο επικεφαλής των «Εντάξει».

Μάλιστα του άσκησε σκληρή κριτική λέγοντας πως: Δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που συμβαίνει με σένα. Λειτουργείς ως σελέμπριτι και σταρ. Η Θεσσαλονίκη, όμως, έχει ανάγκη από δήμαρχο. Τι να πει κανείς όταν από τη μία έχουμε Ζουράρι και από την άλλη Μπουτάρη. Αλίμονο στην πόλη».

Μπουτάρης: “Είμαι σταρ”

Στη δευτερολογία του, ο κ.Μπουτάρης απάντησε στον Σταύρο Καλαφάτη: «Σταρ ήμουν, δεν έγινα τώρα. Στα κρασιά είμαι σταρ. Στα περιβαλλοντικά είμαι σταρ. Εάν ζηλεύεις που με γράφουν οι New York Times και εσένα δεν σε γράφει ούτε η “Φωνή του Λαγκαδά» δεν μ’ αφορά. Δεν έγινα από τον δήμο σταρ, αλλά όντας σταρ ανέβασα τον δήμο».

Ο κ.Μπουτάρης απάντησε και στον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) και δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου, ο οποίος υποστήριξε πως με αυτή την συνέντευξη «εξευτελίζεται η ιδιότητα του δημάρχου».

«Όσον αφορά τον πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ που είπε ότι η συνέντευξη μου υποβιβάζει τον ρόλο του δημάρχου, δεν έχει καμία απολύτως εικόνα τι δουλειά κάνει ο δήμαρχος. Ο δήμαρχος δεν είναι πρωθυπουργός. Φροντίζει για την καθημερινότητα της πόλης και να συμπαρίσταται σε όλους τους δημότες, ιδιαίτερα τους πιο κατατρεγμένους».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ