Η καλύτερη ΔΕΘ όλων των εποχών, με τη συμμετοχή των ΗΠΑ ως Τιμώμενη Χώρα

Ψηλά βάζει τον πήχη η ΔΕΘ-Helexpo, ενόψει της 83ης ΔΕΘ, στην οποία τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η Θεσσαλονίκη αναμένεται να ζήσει το «αμερικανικό όνειρο», με δεδομένο τόσο το βεληνεκές των εταιρειών που θα συμμετάσχουν στο αμερικανικό περίπτερο –Microsoft, Google, Cisco, Coca Cola και Lockheed Martin- όσο και το πλήθος των εκδηλώσεων που θα πλαισιώσουν την αμερικανική συμμετοχή.

Όπως τόνισε η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo κατά τη σημερινή παρουσίαση της επικείμενης διοργάνωσης στο προξενικό σώμα, οι «μηχανές» του εθνικού εκθεσιακού φορέα δουλεύουν στο… φουλ για την άρτια προετοιμασία της Έκθεσης του Σεπτεμβρίου.

Τζήκας: «Η καλύτερη ΔΕΘ όλων των εποχών»

«Στόχος μας είναι η 83η ΔΕΘ να αναδειχθεί στην καλύτερη όλων των εποχών τόσο σε αριθμό επισκεπτών και εκθετών όσο και σε πολιτιστικά δρώμενα», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo,  Τάσος Τζήκας.

Παράλληλα, υπογράμμισε τα δύο βασικά στρατηγικά «στοιχήματα» της εταιρείας, που είναι η διεθνοποίηση –η οποία και οδήγησε στη συμμετοχή των ΗΠΑ στην 83η ΔΕΘ- αλλά και η ανάπλαση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Τζιτζικώστας: «Έκθεση-σταθμός»

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, από την πλευρά του, έκανε λόγο για «Έκθεση-σταθμό», σημειώνοντας πως η συμμετοχή των ΗΠΑ ως τιμώμενη χώρα αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός στη σύγχρονη ιστορία του θεσμού.

Ο κ. Τζιτζικώστας, μάλιστα, τόνισε ότι μέσω της Έκθεσης θα δοθεί η ευκαιρία στις ελληνικές και τις αμερικανικές επιχειρήσεις να έρθουν σε καλό επίπεδο γνωριμίας και συνεργασίας, ενώ παράλληλα θα σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τη χώρα και την περιοχή ότι παραμένει προσηλωμένη στις ιστορικές της σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Μπουτάρης: «Παραδοσιακοί δεσμοί με τις ΗΠΑ»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, υπογράμμισε τη στενή και αποτελεσματική συνεργασία του δήμου με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo σε όλα τα επίπεδα, ενώ τόνισε πως η παρουσία των ΗΠΑ στην 83η ΔΕΘ είναι σημαντική γιατί αποκαθιστά ισορροπίες.

«Μπορεί να είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουμε όμως και παραδοσιακούς δεσμούς με τις ΗΠΑ», εξήγησε και διαβεβαίωσε ότι ο δήμος θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να υποστηρίξει τη φετινή έκθεση και να είναι εορταστική η ατμόσφαιρα.

Οι αμερικανικές εκδηλώσεις και η αστροναύτης

Στην ανάδειξη της δέσμευσής της στη Βόρεια Ελλάδα στοχεύει η αμερικανική κυβέρνηση μέσω της συμμετοχής στην 83η ΔΕΘ, όπως τόνισε η Αμερικανίδα Γενική Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, Rebecca Fong, η οποία επισήμανε πως η αμερικανική πλευρά δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη σχέση της με τη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, την 83η ΔΕΘ θα επισκεφτεί υψηλόβαθμη Αμερικανική αντιπροσωπεία, στην οποία θα περιλαμβάνεται και ο Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross. Μάλιστα, έκανε γνωστό πως ενόψει της 83ης ΔΕΘ σχεδιάζεται μια σειρά πρόδρομων εκδηλώσεων, όπως η επίσκεψη της Αμερικανίδας αστροναύτη, Marsha Ivins, η οποία έμεινε 55 ημέρες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και θα μιλήσει για την εμπειρία της αυτή σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, τον επόμενο μήνα.

«Ελπίζω ότι όλοι θα αντιμετωπίσουν αυτή τη ΔΕΘ ως κάτι εξαιρετικό, ένα πραγματικά περιφερειακό γεγονός. Σας καλώ όλους να μας επισκεφτείτε στο αμερικανικό περίπτερο», ανέφερε.

Κουϊμτζής: «Να αρπάξουμε την ευκαιρία»

Την ευχή του να παραμείνει το αμερικανικό περίπτερο και στις επόμενες ΔΕΘ και να μην αποτελέσει η αμερικανική συμμετοχή ένα σύντομο πέρασμα εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αθανάσιος Κουϊμτζής, τονίζοντας πως πρέπει να αρπάξουμε την ευκαιρία της παρουσίας των ΗΠΑ στην 83η ΔΕΘ.

Ποζρικίδης: «Θα ζήσουμε το αμερικανικό όνειρο»

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι για την 83η ΔΕΘ.  Φέτος θα ζήσουμε το ‘αμερικανικό όνειρο’ στη Θεσσαλονίκη» ,τόνισε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, κάνοντας μια συνοπτική παρουσίαση της επικείμενης διοργάνωσης.

Σημείωσε μάλιστα πως, εκτός από τις μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, θα συμμετάσχουν στην 83η ΔΕΘ και πολλές μικρές που δεν έχουν καμία παρουσία στην Ευρώπη, ενώ θα είναι πολλές οι εκπλήξεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την τιμώμενη χώρα.