Η υπέρβαση της ταχύτητας η «παράβαση» της εβδομάδας

Προτεραιότητα στην υπέρβαση του ορίου ταχύτητας έδωσε το πρόγραμμα της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων.

Την εβδομάδα 2 – 8 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 17.454 οχήματα και βεβαιώθηκαν 5.898 σχετικές παραβάσεις σε όλη την επικράτεια.

Τα 737 συνεργεία που συγκροτήθηκαν, έλεγξαν συνολικά 17.454 οχήματα και βεβαίωσαν 5.898 παραβάσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Πρωταθλητές στην ταχύτητα οι οδηγοί σε Αττική και Σέρρες

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (702), των Σερρών (438), στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (420), της Πιερίας (280), του Κιλκίς (262) και της Θεσσαλονίκης (259).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Περισσότερες συμβουλές και ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr).