Θέρμη: Δωρεάν διανομή τροφίμων για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ

Δωρεάν διανομή τροφίμων για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιηθεί στη Θέρμη.

Η διανομή θα λάβει χώρα την Πέμπτη 22/2, από τις 9.30 έως τις 13:30, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Στενημάχου 16) του δήμου Θέρμης.

Σε αυτή την  διανομή θα δοθούν μακαρόνια, φακές, φασόλια, γάλα, ντοματοχυμός,  τυρί, κοτόπουλο, ζάχαρη, πατάτες και κρεμμύδια.

Οι συγκεκριμένες διανομές γίνονται στο πλαίσιο εφαρμογής ευρωπαϊκού προγράμματος, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Οι δικαιούχοι

Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων ή και βασικής υλικής συνδρομής, καθώς επίσης στηρίζει συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.

Στον δήμο Θέρμης υπάρχουν περίπου διακόσιοι ωφελούμενοι.

Δικαιούχοι είναι οι ωφελούμενοι του ΚΕΑ που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να παίρνουν και τρόφιμα από το ΤΕΒΑ. Υπενθυμίζεται, όμως, ότι όσοι παίρνουν ΤΕΒΑ αποκλείονται αυτόματα από το δικαίωμα να είναι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Θέρμης. Οι δικαιούχοι πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ.