Θεσσαλονίκη: 17 συλλήψεις για τα επεισόδια σε σχολικό αγώνα

Σε 17 συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές στη Θεσσαλονίκη, για τα θλιβερά επεισόδια σε σχολικό αγώνα στην Τριανδρία. Μάλιστα, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δέκα ανήλικοι.

Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν με την εις βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Το σκηνικό της ντροπής

Όπως αποκαλύπτουν μάρτυρες, τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν όταν ομάδα, αποτελούμενη από 60-70 άτομα, κινήθηκαν καταδρομικά προς το γήπεδο, όπου εκείνη την ώρα αγωνίζονταν οι ομάδες του 16ου Λυκείου Θεσσαλονίκης και του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς.

Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, με σιδηρολοστούς, ξύλα και άλλα αντικείμενα στα χέρια, τα ίδια άτομα κατευθύνθηκαν στις κερκίδες και επιτέθηκαν σε άλλα άτομα που παρακολουθούσαν την αναμέτρηση. Ακολούθησαν συμπλοκές, κατά τις οποίες αναφέρθηκαν δύο τραυματισμοί.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που προχώρησαν σε προσαγωγές υπόπτων. Μετά την εξέτασή τους από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.