ΙΝΤΙΜΕ

ΛΑΕ: «Δε θα μας σταματήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί»

Η καθιέρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών δε θα σταματήσει τις ενέργειες του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), προσθέτοντας ότι οι συγκεντρώσεις στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας είχαν ως αποτέλεσμα την ακύρωση 72 συμβατικών πλειστηριασμών.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της ΛΑΕ, μεταξύ των πλειστηριασμών που δεν διενεργήθηκαν, ήταν και 19 που αφορούσαν πρώτες κατοικίες, που είχαν προγραμματιστεί να εκπλειστηριαστούν την Τετάρτη (17/1).

«Πρώτη απάντηση στο πολυνομοσχέδιο»

«Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, έδωσε σήμερα μία πρώτη αγωνιστική απάντηση στην ψήφιση του μνημονικού πολυνομοσχεδίου από την κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με συγκέντρωση που διοργάνωσε στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, καθώς και συγκεντρώσεις στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΛΑΕ.

Συμφώνα με τα στοιχεία που επικαλείται το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, την Τετάρτη ήταν προγραμματισμένοι 80 πλειστηριασμοί. «Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και με τις σημερινές αγωνιστικές του κινητοποιήσεις, αφενός σε συμβολαιογραφείο του Πειραιά που διενεργούσε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, αφετέρου στα ειρηνοδικεία, έστειλε πάλι το δικό του ηχηρό αγωνιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση, στους δανειστές, στους τραπεζίτες και στα διάφορα ‘κοράκια’», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Όπως δεν το σταμάτησαν η αστυνομική καταστολή, οι συκοφαντίες απ’ όλο το μνημονιακό, πολιτικό οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο, αλλά και η ψήφιση από την κυβέρνηση της χουντικής έμπνευσης (ν)τροπολογίας για θέσπιση ως ιδιώνυμου αδικήματος της παρεμπόδισης των πλειστηριασμών, έτσι δεν θα το σταματήσει, ούτε η μετατροπή όλων των πλειστηριασμών σε ηλεκτρονικούς», προσθέτει η ΛΑΕ.