Μόλις 140.000 άτομα μέτρησε στο Σύνταγμα η ΕΛ.ΑΣ!

Τη στιγμή που οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου κάνουν λόγο για 1,5 εκατομμύριο Έλληνες στην πλατεία Συντάγματος, η ΕΛ.ΑΣ. τους μέτρησε μόλις 140.000!

Με τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, τη Σταδίου, τη Φιλελλήνων, τη Μητροπόλεως και την Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός να είναι γεμάτες από μια «λαοθάλασσα», η ελληνική αστυνομία προσπάθησε να μειώσει την προσέλευση του κόσμου και σε αυτό το συλλαλητήριο, τη στιγμή που ο κόσμος εκτείνεται μέχρι τη Ρηγίλλης.

Για αυτό και οι διοργανωτές κάνουν λόγο για μια «πρωτοφανή» σε μέγεθος διαδήλωση, απαντώντας σε εκείνους που αμφισβητούν τον αριθμό όσων προσήλθαν στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και στους γύρω δρόμους.

Αμφισβητεί η Ελληνική Αστυνομία τη «Λαοθάλασσα»

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο από τη ΓΑΔΑ, «από τις 12 το μεσημέρι πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου εκατόν σαράντα χιλιάδων (140.000) πολιτών στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος και σε έκταση 50.000 τ.μ. περίπου».

Για την εκδήλωση αφίχθησαν στην Αττική 283 λεωφορεία, εκ των οποίων 189 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών και 94 από το σταθμό διοδίων Ελευσίνας. Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης.

Επίσης, επισημαίνεται ότι η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έλαβε από νωρίς σήμερα το πρωί αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τροχαίας και τάξης για την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου.