«Οι Τοπικές Ομάδες Υγείας χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία κομματικού στρατού»

«Οι Τοπικές Ομάδες Υγείας χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία κομματικού στρατού καταγγέλλει ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Χρίστος Δήμας, με αφορμή τον τρόπο που αξιοποιεί η κυβέρνηση τα 150 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ.

Όπως σχολιάζει ο κ. Δήμας, αντί αυτά τα χρήματα να δοθούν για τη βελτίωση των κέντρων υγείας και για να στηθεί ένα πραγματικό και καθολικό δίκτυο πρωτοβάθμιας υγείας, το Μέγαρο Μαξίμου τα επενδύει σε μια δομή με μοναδικό στόχο να τα αξιοποιήσει για μικροκομματικό όφελος.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Παρά την πρωτοφανή αποδοκιμασία που καταγράφηκε για τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), μέσα από το ισχνό ενδιαφέρον που έδειξαν οι ιατροί για τις προσλήψεις στη συγκεκριμένη δομή, ο κ. Τσίπρας δείχνει να μη θέλει ή να μην μπορεί να αντιληφθεί την πραγματικότητα. Αντιθέτως, εκφράζει την ικανοποίησή του για τις ΤΟΜΥ με σχετικό βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η κυβέρνηση επενδύει  σε μία δομή που μοναδικό στόχο έχει τη δημιουργία κομματικού στρατού. Οι ΤΟΜΥ, χωρίς αμφιβολία, αποτελούν κορυφαίο παράδειγμα κατασπατάλησης ευρωπαϊκών πόρων, σε μία περίοδο που η χώρα μας έχει ανάγκη σοβαρής και αποτελεσματικής διαχείρισής τους, εν μέσω τρίτου μνημονίου.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας  θα μπορούσε τα 150 εκατομμύρια ευρώ που δέσμευσε από το ΕΣΠΑ για την συγκεκριμένη επιλογή, να τα αξιοποιήσει βελτιώνοντας τα Κέντρα Υγείας (που σήμερα βρίσκονται σε πλήρη αποσύνθεση) και τελικά να δημιουργήσει ένα πραγματικό και καθολικό δίκτυο Πρωτοβάθμιας Υγείας σ’ όλη τη χώρα. Ακόμη, οι συμβάσεις των οικογενειακών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ χαρακτηρίζονται από προχειρότητα, ανικανότητα, έλλειψη σχεδιασμού και, κατά συνέπεια είναι ελάχιστο το ενδιαφέρον από τους ιατρούς για συμμετοχή.

Είναι πλέον φανερό ότι, όπως όλα τα ζητήματα, έτσι και την Υγεία, ο πρωθυπουργός  την αντιμετωπίζει με επικίνδυνο ερασιτεχνισμό».