Ούγγροι, Τούρκοι και Ιταλοί μαθητές γνώρισαν τις Σέρρες

Την ευκαιρία να επισκεφθούν τις Σέρρες είχαν μαθητές δημοτικών σχολείων από την Ουγγαρία, την Τουρκία και την Ιταλία, στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής “Erasmus KA 2”.

Όπως έκανε γνωστό η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 14 μαθητές και 8 εκπαιδευτικοί δημοτικών σχολείων από τις τρεις προαναφερθείσες χώρες φιλοξενήθηκαν για μία εβδομάδα από το 17ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, όπου συμμετείχαν στις καθημερινές δραστηριότητες του σχολείου.

Επίσκεψη στην έδρα της Π.Ε. Σερρών

Την εκπαιδευτική ομάδα των σχολείων του εξωτερικού υποδέχθηκε στο Διοικητήριο Σερρών, ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Σερρών, Γιάννης Μωυσιάδης, ο οποίος ενημέρωσε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την ιστορία της περιοχής και τη λειτουργία της περιφερειακής διοίκησης.

Μάλιστα, ο κ. Μωυσιάδης έκανε ειδική αναφορά και στα ιστορικά γεγονότα που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες που κοσμούν την αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου της Π.Ε. Σερρών.

«Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στις Σέρρες, μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ουγγαρία, την Τουρκία και την Ιταλία είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον τόπο μας και τις ομορφιές του. Είμαι βέβαιος ότι θα επιστρέψουν στις χώρες τους με τις καλύτερες εντυπώσεις», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος ευχήθηκε στα παιδιά υγεία και καλή πρόοδο.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων του εξωτερικού, από την πλευρά τους, ευχαρίστησαν τον κ. Μωυσιάδη για τη θερμή υποδοχή και δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την παρουσία τους στις Σέρρες.

Ούγγροι, Τούρκοι και Ιταλοί μαθητές γνώρισαν τις Σέρρες

Θα ανταποδώσουν την επίσκεψη

Η διευθύντρια του 17ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, Ευαγγελία Βαρσάμη, τόνισε ότι «πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα, που φέρνει κοντά τους μαθητές των χωρών που συμμετέχουν, δίνοντας τους πλούσια πολυπολιτισμικά εφόδια.

Όπως ανέφερε, οι ξένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί φιλοξενήθηκαν από οικογένειες παιδιών του 17ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών και συμμετείχαν κανονικά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου. Επισήμανε, μάλιστα, ότι το προσεχές διάστημα μαθητές του σερραϊκού σχολείου θα ανταποδώσουν την επίσκεψη και θα επισκεφθούν αρχικά την Ιταλία (Μάιος 2018) και, τον επόμενο χρόνο, την Ουγγαρία.

Ούγγροι, Τούρκοι και Ιταλοί μαθητές γνώρισαν τις Σέρρες