Ο Μικάελσεν θυμάται τη Ριζούπολη και τους… πυραύλους

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα της Τούμπας, ο Γιαν Μικάελσεν θυμήθηκε όσα τραγελαφικά βίωσε κατά την τριετή θητεία του στον Παναθηναϊκό και φυσικά το αλησμόνητο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Ριζούπολη.

Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα ekstrabladet.dk, ο Δανός ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε σε… πυραύλους που είχε δεχτεί ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στη Ριζούπολη, καθώς και σε πρόεδρο ομάδας που, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν αρχηγός της μαφίας.

«Καμιά φορά ρωτούσα αν θα αγωνιστούμε την Κυριακή»

“Οι Έλληνες είναι συναισθηματικοί άνθρωποι. Είναι υπερβολικά παθιασμένοι. Συχνά έβλεπα ότι διάφοροι παίκτες ήταν αναστατωμένοι σχετικά με κάτι που συνέβη στο club ή στα media. Τόσο πολύ που καμιά φορά ρωτούσα αν θα αγωνιστούμε την Κυριακή ή όχι. Δεν είχα κάποια εμπειρία με όπλα εγώ, αλλά εκείνο τον καιρό, υπήρχε ένας πρόεδρος στον Πανιώνιο, που ήταν αρχηγός της μαφία και είχε βαριά τιμωρία», δήλωσε αρχικά.

Ρίψη αναπτήρων και… τηλεφώνων

«Η αγορά στην Ελλάδα είναι χωρίς κανόνες που ελκύει τύπους με μεγάλο ‘εγώ’, οι οποίοι θέλουν προβολή και αναγνώριση της δύναμής τους. Υπάρχει μεγάλη πίεση στους δικαστές, αλλά και στις ομάδες που καλούνται να παίξουν εκτός έδρας. Οι οπαδοί είναι πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο, μόλις στο μισό μέτρο. Έχω δει να πετάνε στον Ριβάλντο αναπτήρες, τηλέφωνα και κέρματα. Γι’ αυτό κι εμείς ήμασταν τόσο δυνατοί εντός έδρας (γέλια)”, συνέχισε ο Μικάελσεν.

Το ντέρμπι της Ριζούπολης και τα… κοτόπουλα

“Πριν από τον αγώνα, αρκετοί από τους παίκτες μας χτυπήθηκαν από… πυραύλους. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε προθέρμανση στο κέντρο του γηπέδου, για να μη χτυπήσουμε και ενώ οι υπεύθυνοι ασφαλείας δεν έκαναν τίποτα για να μας προστατέψουν. Στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, δεν μπορούσαμε να βρούμε ο ένας τον άλλο και χάσαμε 3-0. Ο πρόεδρός τους μας χαρακτήρισε ‘κοτόπουλα’, ενώ οι οπαδοί μας ήταν τόσο εξαγριωμένοι, που ήρθαν στο προπονητικό κέντρο και έσπασαν τα αυτοκίνητά μας”, είπε ο Μικάελσεν για το ντέρμπι της Ριζούπολης.

Η δολοφονία οπαδού

“Ένας οπαδός είχε δολοφονηθεί με μαχαίρι και το πρωτάθλημα είχε διακοπεί. Θυμάμαι επίσης ότι παίζαμε σε μικρά γήπεδα χωρητικότητας 3.000-5.000 οπαδών και οι μισοί ήταν αστυνομικοί. Όταν μιλάς για ελληνικό ποδόσφαιρο, το μυαλό σου πάει στα σκάνδαλα και δεν εκτιμάται το γεγονός ότι παίζεται καλό ποδόσφαιρο”, πρόσθεσε ο Δανός, περιγράφοντας μία διόλου κολακευτική εικόνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

YouTube
YouTube