Παλεύουν με τις ελλείψεις οι οδοντίατροι στον “Άγιο Δημήτριο”

Σε σοβαρές καταγγελίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδοντίατροι στο νοσοκομείο ‘Άγιος Δημήτριος’ προχώρησε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Κλιμάκιο του ΟΣΘ επισκέφθηκε το νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη (7/3) και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τις ελλείψεις με τις οποίες «παλεύουν» καθημερινά οι γιατροί.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Σύλλογος, «η οδοντιατρική περίθαλψη στο Ίδρυμα συνεχίζει να παρέχεται, χάριν στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού».

Σοβαρότατες ελλείψεις

«Καταγράψαμε σοβαρή έλλειψη υλικών και απαραίτητων υποδομών στα οδοντιατρεία του νοσοκομείου. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει ένα σύγχρονο και αξιόπιστο ακτινογραφικό μηχάνημα, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των συναδέλφων. Επίσης, υπάρχει έλλειψη αναισθησιολόγων, με αποτέλεσμα κρίσιμα χειρουργεία, να πραγματοποιούνται μήνες αργότερα από την προβλέπουσα ημερομηνία», ανέφερε μετά την αυτοψία ειδικού κλιμακίου ο πρόεδρος του ΟΣΘ, Αθανάσιος Δεβλιώτης.

«Το ‘Άγιος Δημήτριος’ αποτελεί το νοσοκομείο όπου απευθύνονται για οδοντιατρική περίθαλψη όλοι οι συνάνθρωποί μας που είναι Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, οπότε οι ανάγκες είναι αυξημένες και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής», πρόσθεσε.

«Κίνδυνος για τη ζωή εγκλείστων στα Διαβατά»

Παράλληλα, δεύτερο κλιμάκιο του ΟΣΘ επισκέφθηκε τις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών στη  Θεσσαλονίκη.

«Όπως αναμέναμε, συναντήσαμε μια κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο καθημερινά την υγεία, ακόμη και τη ζωή εκατοντάδων έγκλειστων. Υπάρχει ένα υποτυπώδες οδοντιατρείο, ωστόσο παρότι μέχρι πρότινος υπήρχαν οδοντίατροι που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους με συμβάσεις, πλέον πηγαίνει μόνο κάθε Πέμπτη ένας συνάδελφος από το νοσοκομείο ‘Άγιος Δημήτριος’. Ο όγκος των ασθενών και η σοβαρότητα των περιστατικών, είναι κατανοητό ότι δε μπορούν να εξυπηρετηθούν σε αυτό το πλαίσιο, με αποτέλεσμα να τίθεται σοβαρότατο ζήτημα υγείας των εγκλείστων. Οι μνήμες από το νεκρό στο σωφρονιστικό κατάστημα της Λάρισας είναι ακόμη νωπές…», τόνισε ο κ. Δεβλιώτης.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει τις επισκέψεις του σε δομές Υγείας στη Θεσσαλονίκη το επόμενο διάστημα και με τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει, θα επιδιώξει συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς.