φωτό αρχείου

Πεντακόσιοι νεκροί και τραυματίες στην Αττική λόγω τροχαίων μόνο τον Ιανουάριο

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της αστυνομίας, μόνο το μήνα Ιανουάριο, καταγράφηκαν 13 νεκροί και 499 τραυματίες σε ατυχήματα και δυστυχήματα που σημειώθηκαν στην περιοχή της Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα,  τα κυριότερα αίτια των τροχαίων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς. Επιπλέον, η μη χρήση προστατευτικού κράνους από οδηγούς και επιβάτες των δίκυκλων επέτεινε στις περισσότερες τη σοβαρότητα των τραυματισμών τους.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί, ότι η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής εφαρμόζει ένα σχέδιο στοχευμένων δράσεων για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στο λεκανοπέδιο προκειμένου να μειωθεί ο δυσάρεστος αυτός αριθμός καθώς βεβαιώθηκαν 19.425 παραβάσεις από τις οποίες οι 686 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Πιο αναλυτικά

Ενδεικτικά καταγράφηκαν 438 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος από τις οποίες οι 47 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 1.799 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 318 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.

Τέλος, το δυσάρεστο αυτό αριθμό θα συμπληρώσουν 639 καταγραφές για χρήση κινητού τηλεφώνου, 229 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 866 για μη χρήση προστατευτικού κράνους.