Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση στην Ορεστιάδα (vd, pics)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση στην Ορεστιάδα, εις ένδειξη συμπαράστασης στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται εδώ και δέκα ημέρες στην Τουρκία.

Πολίτες κάθε ηλικίας από την τοπική κοινωνία, αλλά και από άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας έχουν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κράτηση των δύο αξιωματικών στην Αδριανούπολη και να διαδηλώσουν ειρηνικά, ζητώντας την άμεση αποφυλάκισή τους.

Παρόντες είναι, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Μαυρίδης, και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου, Δαμασκηνός.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί ειρηνική ποδηλατοπορεία προς το τελωνείο των Καστανιών.

Δείτε video και φωτογραφίες από το evros-news.gr:

Η ανακοίνωση των διοργανωτών για το συλλαλητήριο:

«Καλούμε όλον τον εβρίτικο λαό, και όχι μόνο, να δώσει το ‘παρών’ ως ένδειξη συμπαράστασης στους δυο στρατιωτικούς μας και τις οικογένειες τους!

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/03/2018 στις 10:00 το πρωί ξεκινάμε με ποδηλατοπορεία από την κεντρική πλατεία της πόλης μας με προορισμό το τελωνείο Καστανέων και επιστροφή στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας.

Το κάλεσμα είναι για όλους! Με ό,τι μέσο μεταφοράς επιθυμεί ο κάθε ένας!

Η κίνηση μας αυτή έχει ειρηνικό χαρακτήρα και διάθεση συμπαράστασης στα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

Είμαστε υπερήφανοι για την στάση των δυο στρατιωτικών μας και των οικογενειών τους και θέλουμε να τους πούμε ότι Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι εδώ εμείς οι γείτονες ζούμε ειρηνικά και αρμονικά και τέτοιες ενέργειες με αυτόν τον τρόπο θα έπρεπε να εκλείπουν .

Είμαστε σήμερα εδώ για να βροντοφωνάξουμε την άμεση αποφυλάκιση και τον επαναπατρισμό των παιδιών μας.

Δεν μιλάμε για κλείσιμο συνόρων σε καμία περίπτωση και ούτε πρόκειται να γίνει, δεν πάμε να πυροδοτήσουμε αλλά να συμπαρασταθούμε για το άδικο στα παιδιά μας.

Το ύφος μας έχει χαρακτήρα Ειρηνικό και συμπαράστασης!

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ λοιπόν 11/03/2018 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης μας».