ΙΝΤΙΜΕ (Φωτ. αρχείου)

Πλημμύρες και καταστροφές στα Τρίκαλα

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν οι πλημμύρες λόγω των τελευταίων έντονων βροχοπτώσεων σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Έχουν υπερχειλίσει όλοι οι παραπόταμοι του Πηνειού ποταμού ενώ και η στάθμη του Πηνειού σε πολλά σημεία βρίσκεται πάνω από τα όρια, έχουν υποχωρήσει αναχώματα και ο ποταμός έχει κατακλύσει καλλιεργήσιμες εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων, ειδικότερα στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας.

Κατολισθήσεις και καταστροφές

Η ίδια εικόνα παρατηρείται και σε πολλές περιοχές του δυτικού τμήματος του νομού Τρικάλων, κυρίως όσες γειτνιάζουν με το όρος Κόζιακα, ενώ αναφορές από κατοίκους γίνονται και για κατολισθήσεις σε δρόμους.

Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας και των τεσσάρων δήμων του νομού Τρικάλων συνδράμουν ώστε να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα και ζημιές που έχουν δημιουργηθεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης. Καταστροφές έχουν υποστεί τα δίκτυα ύδρευσης, ενώ δημιουργεί ανησυχία στους κατοίκους και τις αρμόδιες αρχές μια ενδεχόμενη επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες.

 

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ