Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 25 περιοχές στην Ηλεία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί 25 περιοχές της Ηλείας εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για 14 τοπικές κοινότητες του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και άλλες 11 του δήμου Ζαχάρως στην Ηλεία.

«Ηρεμία και ψυχραιμία»

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και δήλωσε πως: «Ιδιαίτερα αυτόν τον καιρό καταλαβαίνουμε απόλυτα τι σημαίνει και η μικρο-ιδιοκτησία για τον κάθε έναν πολίτη, τι σημαίνει να έχει δρόμο πρόσβασης για να πάει στο στάβλο του, να πάει στην αγροτική του εκμετάλλευση…Χρειάζεται όμως ηρεμία, ψυχραιμία και πάνω από όλα, η τεχνική λύση που θα δώσουμε να είναι αυτή που θα δώσει πραγματικές απαντήσεις στο πρόβλημα».

Ο κ. Κατσιφάρας έκανε λόγο για άμεσες και στοχευμένες παρεμβάσεις με μακροπρόθεσμη στρατηγική που πρέπει να γίνουν.

«Να μην πηγαίνουμε πίσω από τα γεγονότα»

Όπως εξήγησε, «δεν θέλουμε να πηγαίνουμε πάντα πίσω από τα γεγονότα, αντίθετα θέλουμε να σχεδιάσουμε τεχνικά τις βέλτιστες λύσεις. Έχουμε πολλά νερά, πολλές κατολισθήσεις και κυρίως έχουμε με τα πρώτα ακραία καιρικά φαινόμενα, μεγάλες επιπτώσεις και στο έδαφος και στους οικισμούς».

Για το λόγο αυτό, όπως πρόσθεσε, «κινητοποιήθηκε το ΙΓΜΕ, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία στις πληγείσες περιοχές, για την αποτύπωση της κατάστασης σε τεχνική έκθεση, με βάση την οποία θα προχωρήσει η Περιφέρεια για την αποκατάσταση, με όρους ασφάλειας για τους πολίτες και τις περιουσίες τους».