Σπείρα διαρρηκτών ΑΤΜ εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Τέλος στη δράση σπείρας που διέπραττε κλοπές από τραπεζικά μηχανήματα αυτόματων πληρωμών, τα οποία βρίσκονταν μέσα σε κτίρια δημόσιων υπηρεσιών έβαλε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο Γεωργιανών, 27 ετών και ενός Αλβανού, 37 ετών.

Οι δράστες στις 15-3-2018 παραβίασαν με τροχό και διέρρηξαν αυτόματο μηχάνημα πληρωμών, το οποίο βρίσκονταν εγκατεστημένο σε κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας της Ανατολικής Αττικής στην Αγία Παρασκευή, αφαιρώντας χρηματικό ποσό από το εσωτερικό του. Κατά τη διαφυγή τους, όμως, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς και ακολούθησε καταδίωξη μέχρι την περιοχή του Ασπροπύργου, όπου οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα.

Από την έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο δράστες είχαν συστήσει από τριμήνου και πλέον συμμορία και διέπρατταν κλοπές από τραπεζικά μηχανήματα αυτόματα πληρωμών, που βρίσκονταν εγκατεστημένα σε κτίρια Δημόσιων Υπηρεσιών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Κατά τη συνήθη τακτική τους, σε προγενέστερο της κλοπής χρόνο, κατόπτευαν τους χώρους προσποιούμενοι τους συναλλασσόμενους και ακολούθως οργάνωναν την εγκληματική τους δράση. Έτσι, νυχτερινές ώρες, παραβίαζαν με τη χρήση λοστού τις θύρες των κτιρίων, απενεργοποιούσαν τον συναγερμό κόβοντας τα καλώδια και ακολούθως διερρήγνυαν, με τη χρήση τροχού, τα μηχανήματα πληρωμών και αφαιρούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Μέχρις στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί δύο (2) περιπτώσεις κλοπών στην Αγία Παρασκευή και στο Περιστέρι και μία (1) απόπειρα στην Αγία Παρασκευή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.