Φωτ. αρχείου

Στα πράσα πιάστηκαν ανήλικες που ξάφριζαν σπίτια στις Σέρρες

Στα «πράσα» πιάστηκαν χθες το πρωί δυο ανήλικες Ρομά ηλικίας 15 και 16 ετών στις Σέρρες για διάρρηξη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών.

Πιο αναλυτικά, οι δυο νεαρές εντοπίστηκαν ακριβώς τη στιγμή που εξέρχονταν από οικία 58χρονης που είχαν διαρρήξει νωρίτερα, χωρίς όμως να έχουν αφαιρέσει οτιδήποτε από το εσωτερικό του σπιτιού.

Οι αρχές της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, όμως, διεξήγαγαν εκτενέστερη έρευνα από την οποία προέκυψε ότι οι ανήλικες διέπραξαν μία ληστεία και 2 διαρρήξεις σε σπίτια, κατά τις πρωινές ώρες της 4ης Φεβρουαρίου 2018 στην πόλη.

Κατηγορίες που βαραίνουν τις ανήλικες

Συγκεκριμένα κατηγορούνται για χρήση σωματικής βίας ακινητοποιώντας 81χρονη ημεδαπή μέσα στο σπίτι της αφαιρώντας της και ένα μικρό χρηματικό ποσόν. Επιπλέον, για τη διάρρηξη παραθύρου οικίας 69χρονης – επίσης – ημεδαπής αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα. Και τέλος, την απόπειρα κλοπής αντικειμένων από την οικία 54χρονης όπου και συνελήφθησαν.

Οι αρχές θα συνεχίσουν τις έρευνες προκειμένου να εξακριβώσουν τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.