Φωτ. αρχείου

Σύζυγος κρατούμενου έκρυβε την ηρωίνη στα… παντελόνια του

Σύζυγος κρατούμενου έκρυβε την ηρωίνη στα… παντελόνια του. Επιχείρησε να την περάσει μέσα στις φυλακές των Τρικάλων αλλά την …τσίμπησαν. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που σωφρονιστικοί υπάλληλοι απέτρεψαν την εισαγωγή ναρκωτικών σε φυλακές. 

Αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης: «Σύζυγος κρατουμένου, γεωργιανής καταγωγής, προσήλθε σήμερα στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων προκειμένου να τον επισκεφθεί και να του παραδώσει τέσσερα παντελόνια.

Κατά τον έλεγχο, ωστόσο, ο υπεύθυνος σωφρονιστικός υπάλληλος εντόπισε, επιμελώς κρυμμένα στα παντελόνια, σαράντα δύο γραμμάρια ηρωίνης. Ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας ενώ κλήθηκε η Αστυνομία. Ακολούθως, η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε και η επισκέπτρια συνελήφθη.

Εγρήγορση και ευσυνειδησία

Η δεύτερη επιτυχημένη αποτροπή εισαγωγής σημαντικής ποσότητας παράνομων ουσιών, μόλις σε μία εβδομάδα, καταδεικνύει αφενός τη συνεχή απειλή των φυλακών από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες και αφετέρου τον υψηλό επαγγελματισμό των υπαλλήλων για να κρατήσουν τα καταστήματα κράτησης «καθαρά» από ναρκωτικά. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εκφράζει τα συγχαρητήριά του στον σωφρονιστικό υπάλληλο για την εγρήγορση και την ευσυνειδησία που επέδειξε στην άσκηση των καθηκόντων του» .