Τι προτείνει το Β.Ε.Θ στον Τζιτζικώστα για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα είχε ο πρόεδρος του Β.Ε.Θ., Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από τη νέα διοικητική επιτροπή του ΒΕΘ κατά τη σημερινή τους επίσκεψη στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.

“Λείπει το κατάλληλο επιχειρηματικό περιβάλλον”

«Πέρα από τα γενικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι επιχειρήσεις της χώρας, για τις επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας ιδιαίτερη σημασία έχουν τα κόστη που επιβαρύνουν και μετατρέπουν σε μη ανταγωνιστικές τις εγχώριες μεταποιητικές επιχειρήσεις, μεταξύ άλλων ενέργεια, μεταφορές, τελωνεία, δημοτικά τέλη και φόροι» είπε χαρακτηριστικά ο  κ.  Παπαδόπουλος τονίζοντας πως «η αιχμή του δόρατος για την αύξηση της μεταποίησης ως ποσοστού του ελληνικού ΑΕΠ θα πρέπει να είναι οι ιδιωτικές επενδύσεις. Τεχνογνωσία υπάρχει, προϊόντα με δυνατότητες υπάρχουν καθώς και ανθρώπινο δυναμικό με υψηλά προσόντα που μπορεί να προσαρμοσθεί στα δεδομένα του ανταγωνισμού. Το μόνο που λείπει είναι το κατάλληλο επιχειρηματικό περιβάλλον».

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης μέσα στα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα όπως αυτή προκύπτει από τη σύμβαση παραχώρησης του 67% του ΟΛΘ στη SouthEurope Gateway Thessaloniki Limited. «Κομβικής σημασίας για την επιτυχή ανάπτυξη  των εργασιών του λιμένα αποτελεί η ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη   σιδηροδρομική και οδική σύνδεση του λιμανιού με τα αντίστοιχα δίκτυα. Ιδιαίτερης σημασίας είναι η σύνδεση του λιμανιού της πόλης με τον ανισόπεδο κόμβο Κ16» σημείωσε ο πρόεδρος   του ΒΕΘ υπενθυμίζοντας την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας της Πύλης 16 του ΟΛΘ.