Φυλάκιση για τον 65χρονο που αποπλάνησε ανήλικο μέσω Facebook

Με φυλάκιση εννιάμισι ετών τιμωρήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ο 65χρονος που κατηγορούνταν για αποπλάνηση ανηλίκου και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω Facebook.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Ωστόσο, αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο ενόψει του Εφετείου, υπό τον όρο της αυτοπρόσωπης εμφάνισής του, μία φορά το μήνα, σε αστυνομικό τμήμα.

Πώς αποπλάνησε τον ανήλικο

Όπως αναφέρει η δικογραφία, ο πρώην δημόσιος υπάλληλος είχε δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στο Facebook. Μέσω αυτού, γνώρισε ανήλικο, με τον οποίο αντάλλασε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου.

Στη συνέχεια, συναντήθηκαν και συνευρέθηκαν ερωτικά δύο φορές, το διάστημα 2012 – 2013. Όπως προέκυψε, επρόκειτο για μαθητή γυμνασίου, ηλικίας τότε 13-14 ετών, που επίσης εμφανιζόταν με εικονικό λογαριασμό.

Η κατάθεση του νεαρού

Προανακριτικά, ο ανήλικος είχε καταθέσει πως η συνεύρεση είχε γίνει έναντι αμοιβής 20 ευρώ. Στη συνέχεια, όμως, εξεταζόμενος από το δικαστήριο ανασκεύασε, λέγοντας ότι δεν υπήρχε χρηματικό αντάλλαγμα.

«Την πρώτη φορά, όλα έγιναν με τη συναίνεσή μου, αλλά τη δεύτερη φορά διαπίστωσα ότι δεν ήθελα», κατέθεσε σχετικά.

Πώς πιάστηκε στη «φάκα»

Αστυνομικοί του τμήματος προστασίας ανηλίκων Θεσσαλονίκης έφτασαν στα ίχνη του 65χρονου, ερευνώντας άλλη υπόθεση παιδεραστίας.

«Δημιουργήσαμε ψεύτικο λογαριασμό, με στοιχεία ανήλικου αγοριού στο Facebook και αποκτήσαμε επικοινωνία μαζί του», κατέθεσε μάρτυρας – αστυνομικός και πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος απέστειλε αλλεπάλληλα μηνύματα με άσεμνο περιεχόμενο στον υποτιθέμενο ανήλικο. Έτσι, σε προκαθορισμένο ραντεβού εμφανίστηκαν αστυνομικοί και συνέλαβαν τον ανυποψίαστο δράστη.

Ενώπιον των δικαστών, ο ίδιος αποδέχθηκε τις πράξεις του, αλλά ισχυρίστηκε πως δεν υπήρχαν χρηματικά ανταλλάγματα, καθώς και πως είχε την πεποίθηση ότι επρόκειτο για ενήλικες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ