INTIME

Όλη η δικογραφία για την υπόθεση του Στέλιου Διονυσίου

Διαβάστε στο «p» όλη τη δικογραφία για την υπόθεση του Στέλιου Διονυσίου και το επεισόδιο που φέρεται να είχε με αστυνομικό! Ο γνωστός τραγουδιστής διαψεύδει κατηγορηματικά ότι χτύπησε τον τροχονόμο στην προανακριτική του απολογία στους αστυνομικούς. Επικαλείται  ότι αντιμετώπιζε έντονο πρόβλημα καθώς αισθανόταν δυσφορία και έπρεπε να πάει στην κλινική.

Αναφέρει στην προανακριτική του απολογία:  «Με είχε πιάσει δυσφορία και αισθανόμουν ότι έπρεπε να πάω αμέσως στην κλινική. Ο αστυνομικός αυτός (σ.σ. άλλος από τον τροχονόμο) μου απάντησε ότι δεν μπορούσα να περάσω αν και του εξήγησα το πρόβλημα. Μην αντέχοντας όμως το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζα και έχοντας έντονη δυσφορία αγνόησα την κορδέλα και πέρασα. Καθώς κατευθυνόμουν προς την πλατεία Μαβίλη και ενώ βρισκόμουν κάθετα της οδού Βασ. Σοφίας προς Σύνταγμα, άκουσα έναν ήχο. Μετά από ένα-δύο μέτρα σταμάτησα να δω τι έγινε. Δεν είδα κάτι που να μου τράβηξε την προσοχή, δηλαδή κάποιο αντικείμενο, ούτε φυσικά άνθρωπο. Ακινητοποίησα το όχημα μου, κατέβηκα και με πλησίασε ο αστυνομικός ζητώντας μου εξηγήσεις. Παραξενεύτηκα γιατί δεν τον είχα δει. Ήμουν σε έντονη ψυχολογική πίεση λόγω του ότι έπρεπε να φτάσω στο νοσοκομείο και η σωματική μου δυσφορία καθιστούσε αναγκαία την άμεση μετάβαση μου στην κλινική. Ο εν λόγω ένστολος αστυνομικός μου απευθύνθηκε με αγένεια και νεύρα λέγοντας μου “Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες”. Ανταλλάξαμε κάποιες κουβέντες και εγώ του επεσήμανα ότι πρέπει να μεταβώ άμεσα στην κλινική…»

«Σέβομαι τους θεσμούς»

«Πρώτη φορά στη ζωή μου ήρθα σε αντιπαράθεση με αστυνομικό, για το λόγο ότι οι αρχές μου είναι να σέβομαι τους θεσμούς, ουδέποτε θα προέβαινα σε τέτοια πράξη δηλαδή να χτυπήσω αστυνομικό και μάλιστα χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο μου, όπως εν προκειμένω αναφέρει ψευδέστατα ο εν λόγω αστυνομικός» επισήμανε επίσης ο γνωστός τραγουδιστής Στέλιος Διονυσίου.

Παράλληλα, προσθέτει :  «Ο ψευδαίστατος αυτός ισχυρισμός είναι συκοφαντικότατος για εμένα, αφού προέρχεται από έναν άνθρωπο τον οποίο δεν γνωρίζω και άνευ λόγου δήθεν του επιτέθηκα για να του κάνω κακό. Αυτό διαφέρει από τον χαρακτήρα μου, τις αρχές μου, την αγωγή μου, την προσωπικότητα του και την εν γένει ιδιοσυγκρασία μου. Για εμένα προσωπικά είναι ιδιαίτερα ατιμωτικό το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και ειδικότερα από Αστυνομικό όργανο το οποίο οφείλει να σέβεται και να προστατεύει τους πολίτες.

Το γεγονός ότι ουδέποτε έγιναν τα γεγονότα όπως ο ίδιος αναφέρει θα αποδειχθεί από τον έλεγχο στο υλικό των καμερών διαχείριση κυκλοφορίας και γειτονικών καταστημάτων των οποίων ζητώ να αποτελέσουν τμήμα της δικογραφίας, για να αποδειχθεί η πραγματική αλήθεια.

Σημειώνω το επείγον του γεγονότος ότι δηλαδή ζήτησα κατ΄εξαίρεση να μου επιτραπεί να περάσω καθώς αντιμετώπιζα πρόβλημα στο στήθος μου το οποίο είχα αντιμετωπίσει και στο παρελθόν.

Στη  μεταξύ μας στιχομυθία και για να αποδείξω ότι λέει ψέματα, γεγονός ανεπίτρεπτο για αστυνομικό, του είπα : «Για να σου αποδείξω ότι δε σε χτύπησα θα κάνω κάτι για πρώτη φορά στη ζωή μου, σου ορκίζομαι στη ψυχή και στα κόκαλα του πατέρα μου, εσύ που ορκίζεσαι;». Εισέπραξα την απάντηση: “Τα παιδάκια θα παίζουμε τώρα;”. Αιτούμαι για να αποδειχθεί η πραγματική αλήθεια να ελεγχθούν οι κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας και οι κάμερες από γειτονικά καταστήματα οπότε πάσης αμφιβολίας θα αποδειχθεί ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα. Άλλωστε υπάρχουν αρκετοί αστυνομικοί οι οποίοι μπορούν να καταθέσουν όλα όσα συνέβησαν».

Τι υποστηρίζουν οι αστυνομικοί

Από την πλευρά του ο αστυνομικός που φέρεται να τραυματίστηκε από τον τραγουδιστή, υποστηρίζει: «… Είδα να συνομιλεί ο οδηγός του οχήματος με τον δόκιμο Αστυφύλακα. Από τη συνομιλία τους και επειδή βρισκόμουν σε πολύ κοντινό σημείο με αυτούς, αντιλήφθηκα πως ζητούσε από τον Δόκιμο Αστυφύλακα να επιτρέψει σε αυτόν να περάσει από την αστυνομική κορδέλα και να κατευθυνθεί επί της οδού Δορυλαίου. Ξαφνικά, φώναξε δυνατά στον Δόκιμο Αστυφύλακα και ξεκίνησε με το όχημα του παραβιάζοντας την αστυνομική κορδέλα, καθώς και τις εντολές του Δόκιμου αστυφύλακα, κατευθυνόμενος προς το μέρος μου, επί της οδού Δορυλαίου. Βλέποντας αυτή του την ενέργεια προσπάθησα με τροχονομικές κινήσεις να αποτρέψω την ενέργεια αυτή, καθώς η πομπή του επισήμου ήταν σε απόσταση δευτερολέπτων από το σημείο.

Περνάει λοιπόν κάθετα τη Λ. Βας. Σοφίας και έρχεται κατά πάνω μου για να εισέλθει στην οδό Δορυλαίου. Αφού είδα ότι δεν σταματάει, έκανα άμεσα στην άκρη, με αποτέλεσμα ο οδηγός του οχήματος να με χτυπήσει με τον δεξιό καθρέφτη στο δεξί χέρι. Του φώναξα έχω την πινακίδα του οχήματος σου και θα υποβάλλω μήνυση. Ο οδηγός με άκουσε, κατέβηκε από το αμάξι και με απειλητικό τρόπο με πλησίασε προς το μέτωπο μου και μου είπε : “Τι θες ρε μ…, σας είπα ότι θέλω να περάσω”.  Του απάντησα “Παραμείνετε στο σημείο, θα καλέσω περιπολικό, για να σας υποβάλλω μήνυση”. Στη συνέχεια απομακρύνθηκα από εκείνον και πήγα μπροστά από το όχημα του καλώντας την Άμεση Δράση. Ενώ μιλούσα τηλεφωνικά με τον εκφωνητή της Άμεσης Δράσης,  ο οδηγός του οχήματος με προσέγγισε και μου είπε: «Άντε … ρε …» και γενικά για τα αστυνομικά μέτρα».

Ο δεύτερος αστυνομικός αναφέρει ότι από το σημείο που βρισκόταν δεν μπόρεσε να δει εάν ο γνωστός τραγουδιστής χτύπησε με το όχημα του τον συνάδελφο του και περιγράφει ότι τον διαπληκτισμό του τραγουδιστή με τον τροχονόμο. «Άκουσα τον οδηγό του οχήματος να βρίσκεται σε οξύθυμη κατάσταση» αναφέρει, παραθέτοντας τις υβριστικές εκφράσεις που φέρεται να εκτόξευσε ο γνωστός τραγουδιστής.

Για υβριστικές εκφράσεις που εκτόξευσε ο Στέλιος Διονυσίου κάνει λόγο και ο εκφωνητής της ΕΛΑΣ ο οποίος ενημερώθηκε από τον τροχονόμο ότι οδηγός με το όχημα του τον χτύπησε, τον απειλούσε και τον εξύβριζε.

Ενώ στην ιατροδικαστική έκθεση (  υπογράφει ο ιατροδικαστής Σωτήριος Μπουζιάνης ) αναφέρεται: «Εκ της γενομένης σήμερον κλινικής εξετάσεως δεν παρατηρούνται μακροσκοπικώς εμφανείς κακώσεις σώματος. Από την  ιατρική γνωμάτευση του ΓΕΣ 401 ΓΣΝΑ της 30-01-2018 που μας προσκόμισε προκύπτει κάκωση δεξιάς άκρας χείρας συνέπεια αναφερόμενης άμεσης πλήξης από καθρέπτη αυτοκινήτου. Ο ακτινολογικός έλεγχος ήταν αρνητικός για κάταγμα. Ετέθη ανάρτηση δεξιού άνω άκρου. Αιτιάται δι΄άλγος του αντίχειρα της δεξιάς άκρας χειρός».