Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα

Ομόφωνη ενοχή των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του νεαρού μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013 και απο το δικαστήριο του δεύτερου βαθμού.

propoli

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθήνας αποδέχτηκε την πρωτόδικη κρίση για ύπαρξη ρατσιστικού κινήτρου στο έγκλημα.

Σύμφωνα με το δικαστήριο  οι Διον. Λιακόπουλος και Χρ. Στεργιόπουλος με διαδοχικές πράξεις σκότωσαν με άμεσο δόλο το θύμα και η επιλογή του έγινε λόγω των φυλετικών χαρακτηριστικών και της καταγωγής του και για αυτό επιτέθηκαν σε βάρος του.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι δικάζονται και για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Το δικαστήριο πάντως μετά και από σχετική επισήμανση του συνηγόρου Αντώνη Φούσσα, που εκπροσωπεί τον Δ. Λιακόπουλο και στη δίκη της ΧΑ , επεσήμανε δια του προέδρου του ότι «δεν συνδέει την επίμαχη πράξη με τη Χρυσή Αυγή, απλά ότι εκείνη τη στιγμή γνώριζαν ότι εκείνος είναι αλλοδαπός».

Η υπεράσπιση των δύο καταδικασθέντων ζήτησε τη διακοπή της  διαδικασίας για άλλη δικάσιμο για την επιμέτρηση των ποινών.

Όπως υποστήριξαν οι συνήγοροι, το επόμενο διάστημα αναμένεται να έχει ψηφιστεί το Νομοσχέδιο για το νέο Ποινικό Κώδικα, και για αυτό ζήτησαν η ελληνική Δικαιοσύνη να τους μεταχειριστεί ανάλογα με τα νέα δεδομένα.

Ακόμα οι  κατηγορούμενοι ζήτησαν να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου, της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Απορριπτικός  σε οποιοδήποτε ελαφρυντικό ήταν ο εισαγγελέας της έδρας. «Πιστεύω ότι οι κατηγορούμενοι πλανήθηκαν και παρασύρθηκαν στην πράξη αυτή, θεωρώ όμως ότι δεν μπορεί το  δικαστήριο να αναγνωρίσει ελαφρυντικά» είπε χαρακτηριστικά.

Loading