Εισαγγελική έρευνα για την πρόσβαση πολιτών στις παραλίες

Παραγγελία Κοντονή προς την εισαγγελέα, που διερευνά τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς και τους τυχόν ποινικά υπευθύνους, να ελέγξει και εάν είχαν τηρηθεί όλα όσα προβλέπονται εκ του νόμου για την πρόσβαση πολιτών στις παραλίες.

propoli

Η εισαγγελέας Β. Γνεσούλη, από την πλευρά της, αναμένεται να καλέσει τόσο τους ιδιοκτήτες των σπιτιών που είχαν κλείσει την πρόσβαση στην παραλία με μαντρότοιχους, προκείμενου να ελέγξει αν είχαν τις σχετικές άδειες, όσο και τους αρμοδίους από την πολεοδομία, που όφειλαν να είχαν κάνει τους απαραίτητους ελέγχους.

Μέχρι στιγμής πάντως, στην εισαγγελική λειτουργό έχουν καταθέσει οι δήμαρχοι Ωρωπού, Ραφήνας και Μαραθώνα, ο ΓΓ. Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, και αρμόδια στελέχη της Πυροσβεστικής.

Τα επόμενα βήματα της έρευνας

Τις επόμενες ήμερες έχουν κληθεί ο δήμαρχος Πεντέλης, ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα Δημ. Κατσιγιάννης, ενώ αναμένεται να λάβει κλήση και ο Δημήτρης Μπαλτάκος, επικεφαλής της ομάδας ΟΥΚ.

Για αύριο κλήθηκε η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα, που αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικης, Πέτρο Φιλίππου.

Επόμενο βήμα, μόλις ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των αρμοδίων, η λήψη καταθέσεων από τους συγγενείς των θυμάτων.

Loading