Υπόθεση Αιξωνή: Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι, εκτός από δύο

Αυλαία από το Εφετείο για την αποκαλούμενη υπόθεση της Αιξωνή (καταπάτηση δημόσιας έκτασης στην Αιξωνή, Γλυφάδας) με την συντριπτική πλειοψηφία των κατηγορουμένων να κρίνονται αθώοι.

propoli

Ανάμεσα στους αθωωθέντες είναι και ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζο, ενώ αναμένεται την ερχόμενη Πέμπτη η απόφαση επί των ποινών για όσους κρίθηκαν ένοχοι.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας , μετά από ακροαματική διαδικασία περίπου δυο ετών, έκρινε ένοχους δυο από τους συνολικά 15 κατηγορούμενους.

Πρόκειται για έναν δικηγόρο και έναν επιχειρηματία και συγκεκριμένα για τον Δημήτρη Παρασκευόπουλο που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια και επιπλέον 19 χρόνια και οκτώ μήνες και τον Κωνσταντίνο Γεωργίου που αντιμετωπίζει πρωτόδικη ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 23 χρόνια κάθειρξη.

Οι υπόλοιποι 13 κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία είτε λόγω παραγραφής είτε λόγω αμφιβολιών.

Το σκεπτικό των δικαστών

Σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστών του δεύτερου βαθμού οι επίδικες εκτάσεις είναι δημόσιες δασικές ενώ υπογραμμίζεται πως δεν απαιτείται να είναι άμεσο το όφελος ή η ζημία του δημοσίου καθώς άνω των 20 στρεμμάτων μπορεί να δοθεί οικοδομική άδεια.

Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί πέντε δικηγόροι, έξι συμβολαιογράφοι, δυο επιχειρηματίες, ένας πολιτικός μηχανικός και επτά ιδιώτες καθώς το δικαστήριο είχε κρίνει ότι με τις ενέργειες τους καταπάτησαν την συγκεκριμένη έκταση η οποία στη συνέχεια φέρεται να πουλήθηκε σε ανύποπτους πολίτες, με πλαστογραφημένα έγγραφα

Loading