«Ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο» ζήτησε ο Κων/πουλος για Κορκονέα-Σαραλιώτη

Με την αγόρευση του συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής, Νίκου Κωνσταντόπουλου συνεχίστηκε σήμερα το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας η εκδίκαση της υπόθεσης των δύο αστυνομικών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη.

propoli

Από το ξεκίνημα της αγόρευσής του, ο Ν. Κωνσταντόπουλος διαφώνησε ανοικτά με την πρόταση του εισαγγελέα για μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία με πρόθεση και άμεσο δόλο σε ενδεχόμενο δόλο.

Τόνισε μάλιστα ότι οι δύο αστυνομικοί δε βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας τυχαία πυροβολώντας τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, αλλά έδρασαν συνωμοτικά προκειμένου να κάνουν αυτό που είχαν αποφασίσει.

«Έχει άμεσο, αμεσότατο δόλο ο Κορκονέας από τη στιγμή που πυροβολεί…και ο Σαραλιώτης δεν είναι θεατής, είναι συμπορευθείς του Κορκονέα, είναι δίπλα του από την αρχή ως το τέλος. Κακώς δεν κατηγορήθηκε για άμεση συνέργεια, αλλά για απλή…» τόνισε συγκεκριμένα ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στο δικαστήριο.

Επίσης απηύθυνε έκκληση προς το δικαστήριο να μην υιοθετήσει την πρόταση του εισαγγελέα και να κηρύξει ένοχο τον Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση και τον Σαραλιώτη για απλή συνεργεία σε αυτή. «Θα πρέπει με την απόφασή σας να υπάρξει ισονομία μεταξύ απλών πολιτών και αστυνομικών οργάνων» τόνισε χαρακτηριστικά στον επίλογο της αγόρευσής τους.

Η δίκη διεκόπη για την 1η Απριλίου και θα συνεχιστεί με την αγόρευση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Loading