«Αν μου έλεγε ο Ανδρέας πήδα από το παράθυρο, θα πήδαγα»

Για τη σχέση της με τον Ανδρέα Παπανδρέου που αποτέλεσε το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ζωής της, τα οικονομικά προβλήματα και την πρόσφατη καταδίκη για χρέη στην εφορία μίλησε η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου.

propoli

Μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA και στην εκπομπή «Μετά τα μεσάνυχτα» αναφέρθηκε αρχικά στο… κυνηγητό που δέχτηκε από την οικογένεια του Ανδρέα Παπανδρέου.

«Εγώ κι ο Ανδρέας κάναμε κοινή δήλωση στο πόθεν έσχες. Εγώ φυσικά απλώς έβαζα την υπογραφή μου. Και τι άλλο θα έκανα μπροστά σε έναν ηγέτη. Ανοίγουν την υπόθεση Αγράμπελης και ο Ανδρέας είχε γράψει την αντικειμενική αξία του σπιτιού.

Αρχίζει μια ανάκριση, ένα κυνηγητό δικό μου που είχε στόχο τον Ανδρέα. Επί πεντέμιση ώρες με πήγαν σε έναν ανακριτή, λες και είχα σκοτώσει άνθρωπο, με τρεις περίεργους τύπους της ΣΔΟΕ.

Ένας πολύ καλός μου φίλος δικηγόρος, μου αποκάλυψε πως η εντολή ήταν από το γραφείο του Χριστοδουλάκη που έλεγε: “Τσακίστε την Δήμητρα».

Τους είπα, “ακούστε να δείτε, ο Ανδρέας είναι στο Α’ Νεκροταφείο, μπορείτε να πάτε να λύσετε όλες σας τις απορίες”.

Εγώ, όταν μου ζήταγε ο Ανδρέας να βάλω μια υπογραφή, την έβαζα. Επίσης αν μου έλεγε: “Δήμητρα πήδα από το παράθυρο”, θα πηδούσα από το παράθυρο. Για μένα ο Ανδρέας ήταν το Α και το Ω της ζωής μου».

«Μετάνιωσα που δεν έκανα παιδί μαζί του»

Η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην περίοδο που ήταν σύντροφος και εν συνεχεία σύζυγος του αείμνηστου πολιτικού αλλά και στο γεγονός ότι δεν έκανε παιδί μαζί του.

«Κάποια στιγμή μου είπε ο Ανδρέας ότι ηταν πολύ κρίμα που σε γνώρισα τώρα γιατί αν σε γνώριζα λίγα χρόνια νωρίτερα, τώρα θα είχαμε δυο παιδιά μαζί μέχρι εκεί πάνω. Εγώ τότε δεν μπορούσα να σκεφτώ ένα παιδί σε τέτοιου είδους εκλογικές αναμετρήσεις, τότε δε χώραγε ένα παιδί. Σήμερα όμως, ναι θα ήθελα ένα παιδί από τον Ανδρέα και κακώς που δεν το επεδίωξα.

Η αλήθεια είναι ότι σεβόταν το ένστικτό μου. Δεχόμουν απειλές από στενό περιβάλλον του Αντρέα που μου έλεγαν: “Δήμητρα σήκω και φύγε “. Όσο ήμουν φιλενάδα για την οικογένεια του Ανδρέα, όλα πήγαιναν καλά. Αλλά από τη στιγμή που μεσολαβεί ένα διαζύγιο κι ένας γάμος, η στάση της οικογένειας προς το πρόσωπό μου ήταν εχθρική».

 

 

 

 

Loading