INTIME

Αποκλείστηκαν παιδιά πυρόπληκτων από παιδικούς σταθμούς

Εκτός παιδικών σταθμών θα μείνουν τα παιδιά πυρόπληκτων της Αττικής πέντε βδομάδες μετά τις φονικές πυρκαγιές.

propoli

Σημειώνεται η λειτουργία των παιδικών σταθμών ξεκινά τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να βρίσκονται «στον αέρα».

Συγκεκριμένα, οικογένειες πυρόπληκτων ενημερώνονται ότι τα παιδιά τους δεν γίνονται δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του δήμου Μαραθώνα με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχουν θέσεις, ενώ άλλες οικογένειες, που έχουν χάσει τα πάντα και που μπορεί ακόμα να μην έχουν πάρει καν το έκτακτο επίδομα, καλούνται να πληρώσουν τροφεία για να γίνουν δεκτά τα παιδιά τους σε παιδικό σταθμό του δήμου Μαραθώνα.

Σύμφωνα με τον Ριζοσπάστη, τα προβλήματα για τους πυροπαθείς δεν σταματούν εδώ, καθώς σε πολλούς εξ αυτών έρχονται ειδοποιήσεις για να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ για τα σπίτια τους που έχουν καεί, παρότι η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τους απάλλαξε από το φόρο –για το 2018- με την προϋπόθεση να κάνουν αίτηση στην οικεία εφορία. Ωστόσο, οι πυρόπληκτοι πρέπει να υποβληθούν σε μεγάλη ταλαιπωρία για να απαλλαγούν από την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, αν τελικά το καταφέρουν.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Η Επιτροπή Πυρόπληκτων και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας για τα θέματα αυτά έξω από το δήμο Νέας Μάκρης – Μαραθώνα τη Δευτέρα στις 11 π.μ.

«Τα παιδιά πυρόπληκτων από τη Ραφήνα και τη Νέα Μάκρη αποκλείστηκαν από τους παιδικούς σταθμούς, ή τους ζητάνε ακόμα και τροφεία» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.

Η βουλευτής του ΚΚΕ, ανέφερε μάλιστα ότι έχουν αποκλειστεί συνολικά 67.000 παιδιά,  καθώς ζευγάρια δεν υπέβαλαν αίτηση γιατί δεν πληρούσαν τα κριτήρια.

Loading