INTIME

Αρνείται τις κατηγορίες ο Γιάννος Παπαντωνίου

Αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βάρος του o Γιάννος Παπαντωνίου.

propoli

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του που είναι σε εξέλιξη από το πρωί, και προβλέπεται να είναι μαραθώνια, ισχυρίστηκε:

«Μετά από 15 χρόνια ερευνών δεν έχει προκύψει σε βάρος μου καμία απολύτως ένδειξη παράνομης λειτουργίας, ούτε έμβασμα, ούτε τραπεζική ροή, ούτε μαρτυρία παράνομης συναλλαγής. Οι ελβετικοί λογαριασμοί τους οποίου έθεσα αμέσως και οικειοθελώς στη διάθεση των δικαστικών αρχών αποδείχθηκε μετά από ενδελεχή έρευνα πως είναι πεντακάθαροι. Είχαν εξάλλου ανοίξει πριν από 35 χρόνια , στις αρχές της δεκαετίας του 80, όταν ζούσα και εργαζόμουν στο εξωτερικό».

Δέχεται βροχή ερωτήσεων από τους ανακριτές διαφθοράς, Ηλιάννα Ζαμανίκα και Γ. Ευαγγέλου για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών που φέρεται να έλαβε για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών το 2003.

Λόγω της μεγάλης διάρκειας της απολογίας του πρώην υπουργού, για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) οι ανακριτές ενημέρωσαν την επίσης κατηγορουμένη σύζυγο του, Σταυρούλα Κουράκου, ότι η δίκη της απολογία μετατίθεται για αύριο το πρωί.

Τι υποστήριξε ο Γ. Παπαντωνίου

Απ΄την πλευρά του ο Γιάννος Παπαντωνίου επιμένει να μιλά για πλήρες αδιέξοδο «των διωκτών του» το οποίο, όπως ισχυρίζεται του ανάγκασε «να εφεύρουν ένα πρωτοφανές σενάριο» συνδέοντας τραπεζικές κινήσεις που δεν έχουν σχέση με τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Χαρακτηριστικά φέρεται να ανέφερε στους ανακριτές διαφθοράς: «όσοι προσπαθούν να συνδέσουν τις αναλήψεις μετρητών με τις καταθέσεις άλλων προσώπων πραγματοποιούν ένα ταξίδι στο διάστημα για να μεταβούν σε ένα άλλο σύμπαν αποσιωπώντας πλήρως το αποδεικτικό υλικό. Τα περί δαιδαλωδών διαδρομών αποδεικνύουν αγνοία του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος», κάνοντας επίσης λόγο για «δόλιες συρραφές δήθεν στοιχείων».

Loading