Ο Αρτέμης Σώρρας κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης

Να αποφυλακιστεί ζητά ο Αρτέμις Σώρρας, που αν και ήταν καταζητούμενος επί 15 μήνες, τώρα επικαλείται την ιδιότητα του «πολιτικού αρχηγού» για να πείσει τους δικαστές ότι «δεν είναι ύποπτος φυγής».

propoli

Πέντε μήνες μετά τη σύλληψή του, ο αρχηγός της Ελλήνων Συνέλευσις, που κατηγορείται για βαριά κακουργήματα, υπέβαλλε αίτηση ζητώντας την αποφυλάκισή του με όρους.

Υποστηρίζει ότι αδίκως έχει οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς ήδη «με τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει προσκομίσει στον ανακριτή, αποδεικνύει την αθωότητα του».

Για την περίοδο που ήταν καταζητούμενος ισχυρίζεται και ότι «δεν είχε λάβει γνώση της κλήσης του, καθώς επιδόθηκε σε λάθος διεύθυνση» και ότι «κινδύνευε η ζωή του».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρτέμις Σώρρας, που κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, και άλλα κακουργήματα, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος στα τέλη του περασμένου Ιουνίου.

Ακόμα και στην απολογία του, επέμενε ότι κατέχει τα ομόλογα των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που μπορούν να σώσουν την Ελλάδα από τα χρέη της.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «η Ελλήνων Συνέλευσις δρούσε ως εγκληματική οργάνωση πείθοντας τους πολίτες να μην καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές και οφειλές στο Δημόσιο, σε Τράπεζες και σε ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα να υποστούν ανυπολόγιστη βλάβη».

Δέκα νέοι κατηγορούμενοι

Αρχικά, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και επτά συνεργατών του για κατηγορίες όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, απόπειρα απάτης και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Σήμερα όμως, που η υπόθεση είναι στην ανάκριση, τα αδικήματα έχουν αποδοθεί σε ακόμα δέκα πρόσωπα, μέλη διοικητικών συμβουλίων αστικών εταιρειών-σωματείων, τα οποία φέρονται είτε να ιδρύθηκαν από τον Αρτέμη Σώρρα, είτε να συνδέονται με αυτόν.

Όταν μάλιστα επιστρέψει η δικογραφία στον ανακριτή, από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών στο οποίο βρίσκεται τώρα για να κριθεί η αίτηση αποφυλάκισης του Σώρρα, θα αποσταλούν και οι κλήσεις σε απολογία στους νέους κατηγορούμενους.

Loading