Γ. Καμίνης: «Το 2018 η Αθήνα τουριστικά απογειώνεται»

Το 2018 η Αθήνα θα σπάσει κάθε ρεκόρ στον τουρισμό εκτίμησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Όπως ανέφερε, τα στοιχεία μιλούν για πάνω από 5 εκατομμύρια τουρίστες.

propoli

Σε συνέντευξη στο SPORT 24 Radio, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι η συνεργασία του δήμου Αθηναίων με την Aegean, τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και την οργάνωση Hellenic Initiative για προβολή της Αθήνας στα ψηφιακά μέσα επικοινωνίας αποδίδει καρπούς, καθώς και ότι οι πρωτοβουλίες του δήμου για την τουριστική προώθηση της πρωτεύουσας θα συνεχιστούν.

«Ξενοδοχεία έγιναν, πολλά κατασκευάζονται τώρα, η Αθήνα τουριστικά απογειώνεται»

Αναφέρθηκε στις πλατφόρμες τύπου Air-BNB που όπως είπε βοηθούν αλλά στη λειτουργία τους πρέπει γρήγορα να μπουν κανόνες, ώστε να μην προκαλούν αθέμιτο ανταγωνισμό και να φορολογούνται.

Αποκατάσταση του Εμπορικού Κέντρου της Αθήνας

Αναφερόμενος στις προσπάθειες αναζωογόνησης της Αθήνας, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι η αποκατάσταση του Εμπορικού Κέντρου της Αθήνας με τις εκτεταμένες πεζοδρομήσεις και τη μετατροπή του σε τρίγωνο – πρότυπο όσον αφορά τον σεβασμό του δημόσιου χώρου, τους καθαρούς από γκράφιτι τοίχους, την τροφοδοσία των καταστημάτων και την αποκομιδή των απορριμμάτων, αποτελεί ένα κορυφαίο ζήτημα της διοίκησής του.

Σε ερώτηση για το πρόγραμμα κινήτρων που δίνει ο δήμος ώστε να ανοίξουν άδεια καταστήματα στην Αθήνα, ο κ.Καμίνης τόνισε ότι για έξι μήνες με το πρόγραμμα ΠΟΛΗ2 ο δήμος Αθηναίων θα κινητροδοτήσει καινοτόμες επιχειρήσεις ώστε να ξαναλειτουργήσουν μαγαζιά αρχής γενομένης από την πλατεία Θεάτρου και τη Στοά Εμπόρων, στην οδό Βουλής.

Loading