ΙΝΤΙΜΕ

Δέματα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο προς Ηρακλειώτες που φοιτούν εκτός πόλης

Συνεχίζεται και φέτος η αποστολή δεμάτων από τον Δήμο Ηρακλείου σε φοιτητές που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, στο πλαίσιο δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου. Πρόκειται για δράση που υλοποιείται από την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής ‐ Εποπτείας Κοινωνικών Δομών ‐ Μετανάστευσης, και αφορά στην ενίσχυση των φοιτητών και σπουδαστών που φοιτούν εκτός της πόλης του Ηρακλείου και είναι μέλη οικογενειών με οικονομικά προβλήματα. Η δράση ξεκίνησε πέρυσι και θα συνεχιστεί και φέτος, από Οκτώβριο 2018 ως και Ιούνιο 2019. Ανά μήνα θα προετοιμάζονται και θα αποστέλλονται προσωπικά δέματα σε κάθε φοιτητή-ωφελούμενο της δράσης, μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ηρακλείου.

propoli

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας ‐ Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕΚΟΙΦ/ΑΠΗ) της περιοχής τους.

«Στηρίζουμε τις οικογένειες που θέλουν να σπουδάσουν τα παιδιά τους παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζουν, και αρωγοί στη δράση μας είναι οι εταιρείες ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΛΑΣΙΘΙΟΥ και ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ, τις οποίες ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη συμβολή τους» επισημαίνει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη.

Διανομή οπωροκηπευτικών από την Περιφέρεια Κρήτης

Στο μεταξύ, η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει τους δικαιούχους πολίτες ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή οπωροκηπευτικών από τις αποκεντρωμένες προμήθειες του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), που θα διατεθούν μέσω των φορέων που συμμετέχουν στην Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης σε ωφελούμενες οικογένειες του ΤΕΒΑ.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί:

  • Δευτέρα 17/9/2018 για τους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων,
  • Τρίτη 18/9/2018 για τους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης,
  • Τετάρτη 19/9/2018 για τους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και τους Δήμους Αρχανών Αστερουσίων, Μινώα, Βιάννου και Χερσονήσου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου,
  • Πέμπτη 20/9/2018 για τους Δήμους Μαλεβιζίου, Φαιστού, Γόρτυνας, και τους Συλλόγους ΑμεΑ και Τριτέκνων Ηρακλείου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.
  • Η παράδοση στα σημεία του Δήμου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί από Δευτέρα 24/9/2018 έως Τρίτη 25/9/2018.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading