Δίκη Ζαφειρόπουλου: “Δεν πήγα με σκοπό να τον σκοτώσω”

Στις 23 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει επί της ουσίας η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

propoli

Στην αποδοχή της κατηγορίας μόνο όμως ως προς τον πυροβολισμό, αλλά όχι ως προς το αποτέλεσμα που ήταν η δολοφονία του γνωστού δικηγόρου, προχώρησε σήμερα ο Μικέλα Κάστριοτ, που κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός του εγκλήματος.

Ο κατηγορούμενος Αλβανός, που τη Δευτέρα σκότωσε και τον συγκατηγορούμενό του Αρμπερ Μπόκα, εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, δήλωσε ένοχος σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας, μόνο όμως για τη διάπραξη του αδικήματος της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

«Αποδέχομαι την κατηγορία αλλά δεν πήγα με αυτό το σκοπό» είπε.

Όπως ισχυρίστηκε ο συνήγορος του, ο κατηγορούμενος Μικέλα Καστριότ δεν επιθυμούσε το θάνατο του δικηγόρου, αλλά μόνο τον τραυματισμό του.

Οι δύο κατηγορούμενοι του Κλοντιάν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε, αρνήθηκαν τα τέσσερα αδικήματα που τους έχει αποδώσει η ελληνική Δικαιοσύνη.

Διακοπή για τους μάρτυρες

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 23 Ιανουαρίου, προκειμένου να μεταχθούν ενώπιον του οι τέσσερις μάρτυρες που απουσίαζαν, αν και είναι κρατούμενοι στις φυλακές.

Ανάμεσα στους μάρτυρες που απουσίαζαν ήταν και ο Αριστείδης Φλώρος της Ενέργκα, για χάρη του οποίου φέρεται να εκβιάστηκε ο τότε συνήγορος του από τους Αλβανούς κακοποιούς που ζητούσαν χρήματα για να πάρουν πίσω τις καταθέσεις που τον ενοχοποιούσαν για τη απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου, Γ. Αντωνόπουλου.

Η σημερινή διαδικασία πάντως διενεργήθηκε σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα, με την οικογένεια του γνωστού ποινικολόγου αλλά και πλήθος φίλων και συναδέλφων να βρίσκονται παρόντες στο ακροατήριο.

 

Loading