Δύο χιλιάδες αστυνομικοί στο πόδι ενόψει της επίσκεψης Μέρκελ

“Φρούριο” αναμένεται να θυμήσει η Αθήνα ενόψει της αυριανής επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, η οποία θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Παρασκευής.

propoli

Σύμωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά από την ελληνική αστυνομία για τα μέτρα ασφαλείας θα χρησιμοποιηθούν περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών, ενώ σταδιακά θα κλείνουν οι δρόμοι για τις μετακινήσεις της κ. Μέρκελ, αφού πρώτα υπάρξει σχολαστικός έλεγχος σε κάθε διαδρομή που επρόκειτο να ακολουθήσει.

Μέχρι και αυτή την ώρα στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ πραγματοποιείται σύσκεψη, όπου συζητούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν το σχέδιο και την εφαρμογή των μέτρων.

Μεταξύ άλλων στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση για απαγόρευση των συγκεντρώσεων που έχουν προαναγγελθεί για αύριο στις 18.00 στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, σε συγκεντρώσεις έχουν καλέσει η ΛΑΕ ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι οργανώσεις του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και η ΧΑ.

Σ’ ότι αφορά τα μέτρα που αναμένεται να λάβει η Τροχαία, όπως γνωστοποιήθηκε κατά το διήμερο (10 και 11-1-2019) της επίσημης επίσκεψης της Καγκελαρίου της Γερμανίας θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Loading