«Εάν ανέβουν σε βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε»

Για την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να δώσουν άμεση ισχυρή και αποτελεσματική απάντηση σε οιονδήποτε επιβουλευθεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, διαβεβαίωσε εκ νέου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τους στρατιωτικούς συντάκτες με την ευκαιρία των εορτών.

propoli

Παράλληλα σχολίασε ότι ο άξονας Ελλάδας-Αιγύπτου-Ισραήλ αποτελεί το αντιστάθμισμα προς την Τουρκία και η τριμερής συνεργασία προχωρά με πολύ πιο γρήγορα βήματα από τα εκτιμώμενα.

Επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στις εν εξελίξει συζητήσεις για την ενίσχυση του Στόλου με τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και την Αυστραλία, με την τελευταία να μπορεί να αποτελέσει την ενδιάμεση λύση.

Όσον αφορά στο στρατηγικό διάλογο μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ανέφερε ότι διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και ήταν εφ’ όλης της ύλης. Σχολίασε δε ότι οι ΗΠΑ ψάχνουν τρόπους ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία στην περιοχή και η Ελλάδα αποτελεί έναν αξιόπιστο εταίρο που λειτουργεί ως γέφυρα σε αυτή την προοπτική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Εάν ανέβουν σε βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε»

Σύμφωνα με το hellasjournal.com, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είπε στους στρατιωτικούς συντάκτες:

«Εάν (σ.σ. οι Τούρκοι) ανέβουν σε βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε. Κι αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή που την ενστερνίζεται και η κυβέρνηση.

Εάν χρειαστεί να πολεμήσουμε, δεν θα συμπολεμήσει κανένας δίπλα μας. Η δική μας προσπάθεια επικεντρώνεται να μη χρειαστεί να φθάσουμε έως εκεί. Με τις ΗΠΑ και την ΕΕ θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι Τούρκοι δεν θα φθάσουν έως εκεί».

Loading