ΕΔΕ στην Αστυνομία για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) στην Αστυνομία για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου διέταξε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

propoli

Αυτή η εξέλιξη έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για τον 33χρονο, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά τα χτυπήματα που είχε δεχτεί στο κοσμηματοπωλείο.

Πλέον, με εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ, η προκαταρκτική εξέταση που είχε διαταχθεί αρχικά για τη συμπεριφορά των αστυνομικών που συμμετείχαν στη σύλληψη του Ζακ, αναβαθμίστηκε σε ΕΔΕ.

Ως εκ τούτου, οι εννέα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και άλλων υπηρεσιών που εμπλέκονται στην υπόθεση, τέθηκαν αυτομάτως στη διάθεση του επιτελείου της ΓΑΔΑ, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η σχετική Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Αρχικά, η προκαταρκτική είχε ανατεθεί σε αστυνομικό διευθυντή, στη συνέχεια δόθηκε σε έμπειρο ταξίαρχο, ο οποίος όμως αποστρατεύτηκε στις τελευταίες κρίσεις και τώρα την υπόθεση χειρίζεται άλλος ταξίαρχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.

Μηνύσεις από την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου

Όπως είχαμε αναφέρει και την Τρίτη (20/11), εξάλλου, η οικογένεια του Ζακ δεν πρόκειται να καθίσει με… σταυρωμένα τα χέρια, μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών. Έτσι, σκοπεύει να καταθέσει μηνύσεις εις βάρος τόσο των μελών της ομάδας ΔΙΑΣ, όσο και των μελών του ΕΚΑΒ που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Loading