Εισαγγελέας για τον ομοφυλόφιλο ηλικιωμένο που προσπάθησε να διώξει ο Αμβρόσιος

Εισαγγελική έρευνα με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία άρρωστος ηλικιωμένος εκδιώχθηκε μετά από εντολή Αμβρόσιου από γηροκομείο γιατί είναι… ομοφυλόφιλος!

propoli

Η καταγγελία για ρατσιστική – για άλλη μια φορά – συμπεριφορά του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, έγινε από δομή του δήμου Πατρέων, δημοσιεύτηκε στο tempo24news και προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.

Σύμφωνα με παραγγελία της κ.Δημητρίου , ο αρμόδιος εισαγγελέας Καλαβρύτων θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση με αντικείμενο την τυχόν παραβίαση διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου.

Σύμφωνα πάντως με το επίμαχο δημοσίευμα , που αναδημοσιεύτηκε στο σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ, τον ηλικιωμένο που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας φρόντιζαν άνθρωποι από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», του Κοινωνικού Οργανισμού του δήμου Πατρέων.

Λόγω όμως επιδείνωσης της κατάστασής του κρίθηκε αναγκαία η φιλοξενία του σε ίδρυμα.

Έτσι, οι υπεύθυνοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ήρθαν σε επαφή με τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Καλλιμανοπούλειο», η οποία βρίσκεται στα Καλάβρυτα και υπάγεται στη Μητρόπολη.

Εκδιώχθηκε από το ίδρυμα

Ο ηλικιωμένος όμως, σύμφωνα το tempo24news, εκδιώχθηκε από το ίδρυμα, καθώς ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος -που φέρεται ότι έχει τον πρώτο… λόγο στο «Καλλιμανοπούλειο»- έμαθε ότι ο γέροντας είναι ομοφυλόφιλος.

Εύλογα και ο συντάκτης του δημοσιεύματος υπενθύμιζε στην επίμαχη ανάρτηση ότι ο Αμβρόσιος στην πρόσφατη δίκη του για τα ομοφοβικά του σχόλια, όπου καταδικάστηκε σε εφτάμηνη φυλάκιση με αναστολή, οι δικηγόροι υπεράσπισης του είχαν παρουσιάσει ως ελαφρυντικό ότι περιθάλπτει στη Μητρόπολή του ακόμη και… ομοφυλόφιλους

Loading