INTIME

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Δεν σβήνει η φωτιά τρίτη σερί μέρα (vd)

Μάχη για τρίτη συνεχόμενη μέρα δίνουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που καίει ακόμη και σήμερα.

propoli

Όπως φαίνεται από τα πλάνα, η φωτιά κατακαίει τα έγκατα του καραβιού της ΑΝΕΚ και κάθε φορά που οι πυροσβέστες επιχειρούν σε κάποιο σημείο του πλοίου, υψώνεται έντονος καπνός ο οποίος δυσχεραίνει το έργο τους.

Από τα 80 φορτηγά και 152 οχήματα που υπήρχαν στο πλοίο, μέχρι τις 16:00 της Παρασκευής οι πυροσβέστες είχαν βγάλει εκτός πλοίου 6 φορτηγά, 22 επικαθήμενα, 3 λεωφορεία, 24 ΙΧ και 14 δίκυκλα.

Δείτε πλάνα:

Νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής, το «Ελ. Βενιζέλος» πήρε απότομα κλίση 7 μοιρών καθώς την ώρα που μετακινούνταν μία νταλίκα υπήρξε μετατόπιση φορτίου. Εκκενώθηκε το πλοίο για περίπου δύο ώρες και στη συνέχεια επανήλθε σε ορθή κλίση,

Στο πλοίο εκδηλώθηκε φωτιά στο τρίτο γκαράζ ενώ κατευθυνόταν το βράδυ της περασμένης Τρίτης, 28 Αυγούστου, προς τα Χανιά, κοντά στη νησίδα του Αγ. Γεωργίου. Επέστρεψε άμεσα στο λιμάνι του Πειραιά, αποβιβάζοντας τους 875 επιβάτες και το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος.

Σαντορινιός: Φαίνεται ότι έχει ελεγχθεί η κατάσταση

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά, κατά την έξοδό του από τη Βουλή, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είχε δηλώσει ότι «φαίνεται ότι έχει ελεγχθεί η κατάσταση».

Loading