Εξαρθρώθηκε κύκλωμα trafficking

Στην εξάρθρωση κυκλώματος που εκμεταλλεύονταν γυναίκες κυρίως αλλοδαπές προχώρησαν σήμερα οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής.

propoli

Όπως προκύπτει από πηγές, οι δράστες είχαν συστήσει συμμορία και αφού εντόπιζαν τις υπό εκμετάλλευση γυναίκες, τις εγκαθιστούσαν σε διαμέρισμα στη Δάφνη, με σκοπό να τις επιβλέπουν. Στη συνέχεια τις οδηγούσαν σε οίκους ανοχής, ενώ παρακρατούσαν τα έσοδά τους.

Από την έρευνα προέκυψε ότι από τον περασμένο Φλεβάρη, οι δράστες εξέδιδαν 25 γυναίκες, ενώ παράλληλα τις διαφήμιζαν, μέσω φωτογραφιών, σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.

Οι συλλήψεις και οι κατηγορίες

Να σημειωθεί ότι η αστυνομική επιχείρηση περιελάμβανε έρευνες σε πέντε οίκους ανοχής της Αττικής στους οποίους συνελήφθησαν 13 άτομα, εκ των οποίων τρεις Έλληνες, δέκα αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων (Γερμανία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Ρωσία, Ισπανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Κούβα, Ρουμανία και Νιγηρία) που κατηγορούνται για κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της μαστροπείας, της διευκόλυνσης ακολασίας άλλων, της παραβίασης σφραγίδων και του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων.

Στην ίδια επιχείρηση προσήχθησαν και άλλες τρεις αλλοδαπές.

Loading