Επίσημη επίσκεψη Βαρθολομαίου στην Αθήνα

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος. 

propoli

Ουσιαστικά με τη σημερινή επίσκεψη του κ.κ Βαρθολομαίου ξεκινάει μία νέα εποχή στις σχέσεις του Φαναρίου και της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης που θα επισκεφθεί και το Δήλεσι θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο καθώς και με τον αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Ο Παναγιώτατος θα αναχωρήσει αεροπορικώς το μεσημέρι της Τετάρτης από την Κωνσταντινούπολη για την Αθήνα όπου αναμένεται να αφιχθεί περί τις 3 μ.μ.

Το απόγευμα, στις 6 μ.μ., θα μεταβεί στο Μέγαρο της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην Πλάκα, προκειμένου να επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, με τον οποίο θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και συνεργασία.

Την Πέμπτη το πρωί, στις 10 π.μ., ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ.Θεοχαράκη και ακολούθως, στις 11 π.μ., την ανακαινισμένη Βιβλιοθήκη του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.), “Δημήτρης Ι.Πουρνάρας”, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του Δ.Σ. του Ιδρύματος. Στις 12:30 π.μ. θα επισκεφθεί το βιβλιοπωλείο “ΕΣΤΙΑ”.

 

 

Loading