Ζακ Κωστόπουλος: Σε προβλήματα υγείας αποδίδει το θάνατο η υπεράσπιση

Σε προβλήματα υγείας που δεν σχετίζονται με τον ξυλοδαρμό τον οποίο υπέστη ο άτυχος Ζακ Κωστόπουλος, αποδίδει το θάνατο του 33χρονου η υπεράσπιση του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη, επικαλούμενη έκθεση του τεχνικού της συμβούλου.

propoli

Ως αντιεπιστημονική και αντίθετη προς τα ευρήματα της νεκροτομής και των τοξικολογικών εξετάσεων, χαρακτηρίζει την έκθεση του τεχνικού συμβούλου της υπεράσπισης το περιβάλλον της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου.

Τι αναφέρει η έκθεση

Συγκεκριμένα, η ιατροδικαστική γνωμοδότηση του πραγματογνώμονα, Παντ. Αλεξάνδρου, που διορίστηκε από την πλευρά του κοσμηματοπώλη, υποστηρίζει ότι «ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος απεβίωσε λόγω ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεων από καρδιακή αρρυθμία ή/και από αγγειόσπασμο σε έδαφος α) καρδιακής ανεπάρκειας, η οποία αποδεικνύεται από την ιστολογική εξέταση των πνευμόνων, στον οποίο διαπιστώνονται κύτταρα καρδιακής ανεπάρκειας, β) βαρείας ηπατικής βλάβης και γ) συνδρόμου της επίκτητης ανοσοανεπάρκειας σε συνδυασμό με τη χρήση αιθυλικής αλκοόλης».

Σύμφωνα με την κατακλείδα της εν λόγω έκθεσης, «σε κάθε περίπτωση οι κακώσεις που υπέστη στα μαλακά μόρια δεν μπορεί να έχουν αιτιώδη συνάφεια με τις ήδη προεγκατασταθείσες ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου, οι οποίες είχαν προδιαγεγραμμένη πορεία αυτοτελή και ανεξάρτητη και μη αναστρέψιμη εξαιτίας των όλως βαρέων συντρεχόντων επιβαρυντικών παραγόντων και νοσημάτων του θανόντος».

Loading