«Θα μπορούσε να το βρουν και με το σώβρακο»

Για το νέο επεισόδιο με μέλη του Ρουβίκωνα, την αντίδραση του φρουρού αλλά και την ατιμωρησία της Πολιτείας μίλησε ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας.

propoli

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Ντούμας κάλυψε τον συνάδελφό του για την εμφάνισή του που προκάλεσε αντιδράσεις, κάνοντας λόγο για την ώρα αλλαγής.

«Ήταν στην ώρα της αλλαγής. Θα μπορούσε να συμβεί να τον βρουν και με το σώβρακο. Οι δυνατότητες του αστυνομικού σε τέτοιες περιπτώσεις είναι περιορισμένες.

Η αστυνομία πληρώνεται για να συλλαμβάνει και όχι για να τιμωρεί. Η εύκολη λύση όταν επελαύνει ο Ρουβίκωνας «να τα ρίχνουμε στους αστυνομικούς ενώ αυτοί κερδίζουν τις εντυπώσεις».

«Η Πολιτεία γελοιοποιείται στα μάτια των πολιτών»

Εν συνεχεία ο Βασίλης Ντούμας αναφέρθηκε και στην στάση της Πολιτείας στο θέμα του Ρουβίκωνα αλλά και στις ευθύνες της αστυνομίας.

«Η αστυνομία δεν είναι ένας σκοπός, είναι κάποιοι που περιπολούν, είναι κάποιοι που ίσως θα έπρεπε πρώτα να δουν την κίνηση των μελών του Ρουβίκωνα. Ο φρουρός θα μπορούσε να διαβιβάσει την κατάσταση που αντιμετωπίζει.

Εφόσον η πολιτεία θεωρεί άνομες τις πράξεις τους και δεν μπορεί να τις τιμωρήσει εκδηλώνεται μια ανικανότητα και γελοιοποιείται στα μάτια των πολιτών της. Εφόσον οι Ρουβίκωνες συλλαμβάνονται και ώρες, μην σας πω λεπτά μετά, αφήνονται ελεύθεροι και επιστρέφουν στις πράξεις τους».

 

 

Loading